Nieuwe workshop 4 maart 2018

Zondag 4 maart 2018  Voor nieuwe deelnemers : Kaya Tantra Workshop.

Deze workshop is voor mannen die kennis willen maken met Tantra. We zijn met een groep van maximaal 10 mannen en gaan mediteren, eenvoudige Tantra rituelen en massages doen en sluiten de dag af met Tantra Yoga met veel ontspanning. De dag is inclusief lunch en kost € 90,-
Een ander liefdevol aanraken, overgave en uit je comfort zone stappen zijn een aantal doelen. Het motto van deze dag is “blijf jezelf”. Wil je nog meer informatie stuur dan een e-mail naar info@kaya-massages.nl.

Namaste

Geen prijsverhoging in 2018…..wel meer diensten.

(English below) Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat begint vaak met prijsverhogingen. Het BTW laag tarief gaat komend jaar van 6 naar 9 %. Omdat mijn bedrijf als alternatieve geneeswijze wordt aangeduid zit ik al op 21% BTW. 😗😙

Dus goed nieuws, er komt geen prijsverhoging bij Kaya Massages en Coaching. Wat komt er dan wel…
Er zijn wat uitbreidingen van mijn massages en cursussen, je kunt alles op mijn website vinden. Wees welkom.

The new year has started and that often starts with price increases. The VAT low rate goes from 6 to 9%. Because my company is referred to as alternative medicine, I was already at 21% VAT. 😗😙

So the good news is, there is no price increase at Kaya Massages and Coaching. But what will come then …
There are some expansions of my massages and courses, you can find everything on my website.
Be welcome

Knuffelen

Voor baby’s, zowel in de mensen als dierenwereld, is knuffelen zelfs noodzakelijk om te overleven. Jonge kinderen leven lange tijd in een twee-eenheid met hun moeder. Het kind zoekt een zo veilig en warm mogelijke plek bij de moeder die voor voedsel zorgt. Maar hechtgedrag is meer dan een overlevingsmechanisme. Liefdevolle aandacht als aanraken, knuffelen, vasthouden en troosten maakt gezonder, geeft zelfvertrouwen en ­vermindert angstgevoelens. En dat geldt niet alleen voor kinderen.

Waarom knuffelen zo gezond is, is niet helemaal bekend. “Wel weten we dat er bij knuffelen een speciaal hormoon vrijkomt met de naam ­oxytocine”, vertelt Ellen de Bruijn, universitair hoofddocent klinische psychologie aan de Universiteit Leiden. Dat stofje komt vrij bij het geven van borstvoeding, ­knuffelen, massages en seks. Met het stijgen van de leeftijd daalt het gehalte aan oxytocine.

De Bruijn: “Meer knuffelen is dus absoluut goed. Lichamelijk, geestelijk en sociaal functioneren: het hangt allemaal samen. Wij hebben experimenten uitgevoerd waarbij we zagen dat oxytocine angst vermindert in sociale situaties.”

In feite werkt een simpele omhelzing of aanraking positief op onze gezondheid. Want verlaag je stress, dan ben je ook weerbaarder tegen infecties, zo blijkt uit onderzoek.

Het geluksrecept van de Amerikaanse neuro-econoom Paul Zak – zijn bijnaam is Dr. Love – luidt: knuffel minimaal acht keer per dag, want dat houdt ons lichamelijk en geestelijk gezond. Een beetje overdreven, vindt De Bruijn, maar er zit wat in.

Ook huisarts en seksuoloog Peter Leusink vindt het tijd dat de knuffel eerherstel krijgt, zeker in relaties tussen partners. “Bij sommige echtparen is seks uit de relatie verdwenen. Wat jammer is, is dat het knuffelen dan vaak ook van de baan is.” Dat komt, legt Leusink uit, doordat een van de partners bang is dat een knuffel tot seks moet leiden. “Het is een hardnekkige mythe, waarbij de gedachte is: ik raak haar maar niet aan, want dan denkt ze dat ik meer wil. Dat is het kind met het badwater weggooien, want de intimiteit die ontstaat door knuffelen is op zichzelf al waardevol. Geef dus vooral wél een knuffel en zeg er bijvoorbeeld bij: ‘Ik hoef geen seks; ik vind het gewoon al heel prettig om je in mijn armen te houden.’ Dat onderscheid moeten we weer leren maken.”

Knuffelen met de buurman?

Maar wat als je geen partner hebt? Op knuffelen met de buurman of een ‘gewone’ vriend of vriendin rust nog vaak een taboe. Toch zouden we dat als samenleving kunnen leren, zegt Leusink. “We moeten af van de gedachte dat een aanraking wordt gezien als uitnodiging voor seks. Eigenlijk zou het normaler moeten worden dat we af en toe zeggen: ‘Wil je me even vasthouden?’ Een knuffel geeft een gevoel van vertrouwen en veiligheid. Waarom zou je daar niet om mogen vragen?”

Bron MSN

Kado bonnen

De nieuwe kado bonnen zijn beschikbaar, ga naar mijn webshop om ze te bestellen.

Emoties

Emoties?

Wat gaat er in je om en wanneer zeg je wat je echt voelt? Heb je andere gevoelens dan dat de situatie op dat moment is of zeg je wel eens hoe blij je met iemand bent?
Meestal zijn we niet gewend om hier zomaar iets over te zeggen. Vroeger op school leerden we de taal en nog veel meer en vaardigheden. In de meeste gezinnen werd er vroeger ook niet over emoties gepraat. Later toen je een baan kreeg ging het vaak over de regels, feiten en cijfers

Maar de taal van gevoelens en over emoties spreken, is een ander vak. Hoe maak je aan iemand duidelijk dat je ergens boos of verdrietig over bent, dat je je ongerust maakt, dat je ergens bang voor bent? Meestal zwijgen we en stoppen het weg. En vaak is het om de ander te sparen, dat je geen ruzie wilt en omdat je eigenlijk niet weet hóe je het zou moeten zeggen. Vaak zijn we ons niet eens bewust van wat we voelen en stappen we eroverheen. Dan gaan we anderen iets verwijten, mokken of zwijgen, zonder dat we precies weten waarom. Een mogelijkheid is altijd om met jezelf te praten.

Binnen de geweldloze communicatie zijn er 4 basis-emoties, de 4 B’s.
Blij – Bang – Boos – Bedroefd

Wat voel ik in mijn lichaam kun je je als eerste afvragen? Luisteren naar jezelf, ben ik blij, bang, boos of bedroefd? Als je dit eenmaal helder hebt, kun je met jezelf in gesprek gaan en jezelf vragen: hoe komt het dat ik blij/bang/boos/bedroefd ben? En dan even stil zijn en wachten wat je jezelf hoort zeggen. Dat is alles! En het is een waardevolle stap als je je dit eigen maakt, want het haalt veel onrust weg uit je dagelijks leven.

Wil je dit samen met mij eens verder onderzoeken wees dan welkom. www.kaya-massages.nl

Geborgenheid.

Wat betekent geborgenheid?

Het woord geborgenheid is de benaming voor het gevoel van je veilig en zeker voelen.

Het staat vaak in relatie met een bepaalde omgeving of een situatie of het kan een persoon zijn. Wanneer je in mijn praktijk komt en je voelt je op je gemak en al snel veilig is dit geborgenheid. Het is dus is een belangrijk gevoel dat bijdraagt aan een goede gemoedstoestand, positieve levensvisie en je zult je makkelijker kunnen ontspannen. Door een gebrek aan geborgenheid, en dus het gevoel van onveiligheid, kan je je misschien onprettig en onwelkom gaan voelen.

Dit onprettige gevoel kan ontstaan wanneer je wel eens buitengesloten wordt van sociale activiteiten of sociale groepen. Dit gebrek aan geborgenheid kan in je latere leven moeilijkheden veroorzaken. Als wij vroeger een gebrek aan geborgenheid gekend hebben kun je nu misschien problemen hebben met het onderhouden van relaties of vriendschappen. Wanneer zich dan eindelijk een situatie of relatie met geborgenheid voordoet, probeer je misschien dit wanhopig vast te houden en zo wil je de situatie of relatie onder controle houden. Dit werkt vaak averechts omdat de ander zich benauwd of het als beklemmend gaat voelen en je juist afstoot.

Dit gevoel van geborgenheid is dus niet alleen belangrijk voor een positieve levensvisie en een relaxte gemoedstoestand, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling en je gedrag in je dagelijks leven.
Wil je hier verder eens over kletsen of heb je het gevoel dat je hiermee misschien worstelt, wees dan welkom.

Verbinding

Wanneer heb je echt contact met iemand en voel je een soort verbinding? Wanneer je een goed gesprek hebt? Of is het in een intiem moment? Bij je partner, een goede vriend, of misschien voel je het bij iemand die op je lijkt? Bij iemand met wie je over dezelfde onderwerpen kan praten, die dezelfde interesse heeft? Of iemand die jou steunt of die jij mag steunen? Zit het in het onderwerp? Of zit het in iets anders?

Of zit het misschien in een andere laag. Geen hoofd maar lichaam. Geen denken, maar je hart.

Ik ontmoet vaak mannen die te weinig verbinding met elkaar of anderen voelen. Partners die naast elkaar leven, verbonden door kinderen, communiceren vrijwel alleen nog over praktische zaken. Veel mannen zitten veelal in hun hoofd en kunnen moeilijk bij hun gevoel blijven of er komen.
Ik denk dat er vaak wordt vergeten is dat verbinding met een ander voelen, begint bij in verbinding komen met jezelf en met jouw gevoelens. ‘’Bij jezelf blijven’’, zeggen we dan al snel. Eerst zelf goed voelen en nadenken wat jij wilt en voelt. Verstand en gevoel op een lijn. En vanuit deze balans in verbinding komen met de ander. Verbinding voel je bij iemand bij wie je je eigen hart kan openen. In zo’n verbinding met de ander voel je ook verbinding met jezelf.

Wanneer je moeilijk bij je eigen gevoel kunt, of als je een deel van jezelf niet accepteert, dan is het moeilijk een ander totaal toe te laten. Je gevoelens die je niet wilt of kunt voelen zitten dan als een sluier of een muur om je hart. Jij voelt je niet heel en niet voldoende in verbinding met jezelf.

Om verbinding te voelen moet je eerst contact hebben met jezelf, met jouw eigen wezen. Wie ben je, wat vind je leuk en waar ga je van stralen. Verbinding gaat ook om contact voelen met je lichaam, voel jij je thuis in je eigen lichaam. Voel jij je armen, benen, voeten, voel jij nu hoe je voeten contact maken met de grond, mag ieder onderdeel van je lichaam er zijn. Voel je ook verbinding met de ruimte om je lichaam. De aarde, de natuur, de lucht, de ruimte om je heen?

Het voelen van verbinding, dan is het nodig dat je verstand de controle loslaat en jij je gevoel en intuïtie serieus neemt. Dus uit je hoofd, en meer in je lichaam. En voelen wat er nu is. Hoe gaat het nu met je?
Wanneer je ‘je verbonden voelt’ met een ander word je geraakt en stroomt er iets. Bijvoorbeeld gevoelens zoals liefde of plezier. Je werkelijk verbonden voelen is dus meer iets van het voelen, niet zozeer denken of praten.

Wees welkom als je dit herkend.
www.kaya-massages.nl
(Bron: magazine op internet, aangepast)

David Berceli de grondlegger van TRE komt naar Nederland

‘Als we zo gemakkelijk gestrest kunnen raken, moet er ook een mogelijkheid zijn om dat, met hetzelfde gemak, weer te ontladen…’

Met veel enthousiasme is het de Nederlandse TRE Trainers Daan Timmers (Yoga Lab) en Marc Doomernik (Verfrissende Blik) gelukt om David Berceli, de grondlegger van Tension & Trauma Releasing Exercises (TRE) éénmalig naar Nederland te krijgen om de volgende twee seminars te presenteren:

› 8 maart 2018 Presentatie & TRE workshop in Amsterdam, 12:00 – 17:00 uur

› 12 maart 2018 Presentatie & TRE workshop in ’s-Hertogenbosch, 15:30 – 20:30 uur

Lees hier alle informatie….

Berceli