Intimiteit en seksualiteit.

Graag leg ik nog eens het verschil uit hoe ik intimiteit en seksualiteit zie in mijn praktijk. Soms lijkt het dat het niet altijd duidelijk is. Mijn gevoel zegt dat vele mannen denken dat intimiteit en seksualiteit hetzelfde is. Dan kan het zo zijn dat we deze termen door elkaar gebruiken en er zo verkeerde verwachtingen ontstaan! 

Intimiteit is een gevoel van verbondenheid met een ander. In het contact met die ander, voel je je helemaal op je gemak, misschien wel je authentieke zelf. Hoe meer intimiteit je ervaart, hoe gelukkiger en liefdevoller je je kunt voelen. Deze connectie of verbondenheid ervaren we op verschillende manieren. Natuurlijk zijn er verschillende vormen van intimiteit, in de inleiding gaf ik al aan dat er verschil bestaat. 

Als eerste vind ik dat intimiteit overkoepelende vorm is van verbondenheid. Zowel met jezelf als met een ander. Ten tweede, het is goed om te weten dat er verschillende vormen van intimiteit voorkomen. Niet alleen omvat elke vorm karakteristieke kennis, maar vereist ook specifieke vaardigheden.

In mijn praktijk werk ik met de onderstaande 6 vormen van intimiteit. Hierbij is de één niet belangrijker dan de ander. Ze zijn allemaal meer of in mindere mate aanwezig. De mate van belangrijkheid verschilt echter van persoon tot persoon. 

Ik noem ik de verschillende vormen. Emotioneel – Mentaal – Sociaal – Fysiek – Seksueel – Spiritueel. Met deze manier van denken zal je seksualiteit deel uit maken van intimiteit. Hieruit volgt dat intimiteit dus veel meer inhoudt dan alleen maar denken dat het seksualiteit is. Het is jammer te ontdekken dat we deze nuances van intimiteit kwijt zijn geraakt in de geschiedenis van de ontwikkeling van de man. Juist deze lagen maakt intimiteit in een relatie zo rijk, bijzonder en verdiepend en waardevol.

Seksuele intimiteit, ik maak even een stapje opzij!Google op het zoekwoord seks en binnen een aantal seconden krijg je miljoenen links. Dat geeft al de grootte van dit thema aan. Met deze hoeveelheid aan informatie verwacht je geen seksuele onvrede meer, toch?

De werkelijkheid ziet er anders uit, en is afgelopen jaren alleen maar aan het veranderen in krampachtigheid. Seks in marketing, je ziet het overal en verkoopt nog steeds als de beste, maar in een relatie praten we er des te minder over. Seks hoort bij een relatie, toch investeren weinig koppels in een verdieping van hun seksleven. We geloven liever dat fijne seks vooral vanzelf ontstaat of we durven ons bijvoorbeeld niet kwetsbaar op te stellen om die verdieping te krijgen. Of het lukt alsmaar niet om uit het hoofd en in je lijf te gaan en je over te geven aan je partner. Kortom, intimiteit bestaat uit vele nuances en de diverse vormen verdienen allemaal aandacht in je relatie en je dagelijks leven. Wees welkom voor een fijne Kaya Relaxation, Awakening of Tantra massage om hier uiting aan te geven. 

Je voelt je niet meer fijn in je relatie? 

Dan is de vraag natuurlijk gelijk, maar hoe hoe zou je het dan willen? Toen je aan deze relatie begon wilde je het beste van jezelf laten zien, alles was mooi en het voelde dat je de ware had gevonden, immers je bent de relatie aangegaan. Het koste je geen moeite om de relatie in stand te houden. 

Zoals in elke relatie begon je na jaren langzaam de minder mooie kanten te zien van je partner, en hij andersom in jou natuurlijk. Deze minder mooie kanten kunnen gekoppeld zijn aan oude ervaringen met emoties die destijds niet goed zijn verwerkt, bij jezelf of bij je partner. Dit kan in je relatie met je vader zijn of misschien wel een trauma opgelopen in je jeugd. Door deze ervaringen of herinneringen wordt je nu steeds meer getriggerd, dit gaat zich meer en meer uiten in verbale of non-verbale gedrag of zelfs zo erg dat je uit je slof schiet!!  Op deze reactie en houding van je partner zit je niet te wachten, maar zo lang je deze situaties niet herkend, zal je ongetwijfeld vaker getriggerd worden.

Dan ben je ineens die man die zich realiseert dat hij ouder wordt. Het lukt je niet om op emotioneel niveau te praten met je partner. Je kunt/durft/wilt niet! 

Jij of je partner hadden dit wel door, maar ach, de relatie ging toch goed waarom dan hierover praten. Als dit dan vervolgens jaren kabbelt wordt de drempel alleen maar groter om je diepste emoties te delen. Kleine pijntjes worden groter, en negatieve emoties beginnen de kop op te steken. 

De mooie start van je relatie is anders geworden, je voelt het, je merkt het, je beleefd het……….

Een stap die je kunt maken is er eens alleen op uit te trekken, een lang weekend alleen zijn. Je haalt zowel de “trigger” van je negatieve als je positieve ervaring weg. Je hoeft je daardoor niet meer te storen aan wat vervelend is, en je merkt of je het positieve aan hem gaat missen. Zoals je hebt geleerd is het heel moeilijk om helder na te denken als je boos bent. Maar wanneer die emotie is gezakt, en je objectief naar je woede kan kijken, dan zal je opmerken dat je eigenlijk boos bent om niks.

De tweede stap is om een partner sessie of partner massage te doen met coaching bij mij. De sessie bestaat uit wat jullie beide nodig hebben op dit moment, veiligheid en vertrouwen is de basis waar ik aan ga werken en jullie wensen worden erin verwerkt. Het kan zijn door diverse oefeningen te doen, elkaar anders aanraken, anders naar elkaar te kijken, anders intimiteit te beleven met elkaar zijn maar enkele voorbeelden. 

Alles is bespreekbaar wat op dit moment nodig is om de relatie weer mooi te maken, en misschien wel zoals het ooit gestart was……..

Weet je niet hoe je dit moet aanpakken, neem dan contact met mij op en we overleggen eerst of het zin heeft om een sessie aan te gaan. 

 

 

De nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Je hebt er de afgelopen weken vast veel over gehoord en anders had je net als ik elke dag wel een mail over de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Kaya massages en coaching moet daar ook aan voldoen. Mijn nieuwe privacybeleid gaat in per 25 mei 2018. In deze nieuwsbrief zet ik de belangrijkste aanpassingen voor je op een rijtje:

  1. Jouw gegevens. Ik leg duidelijk uit voor welke doeleinden ik jouw persoonsgegevens gebruik. Allereerst gebruik ik je gegevens om afspraken te kunnen maken en je deze nieuwsbrief te mogen sturen.  En eventueel aanpassingen in mijn diensten of producten.
  2. Jouw rechten. Ik leg uitgebreid uit wat je rechten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld tegen bepaalde verwerkingen bezwaar maken. Daarnaast informeer ik je via mijn website en vertel je waar je terecht kunt met vragen en opmerkingen.

Bekijk mijn nieuwe privacybeleid op mijn website onder de kop voorwaarden of neem contact met Kaya massages en coaching.

Intimiteit.

Intimiteit is niet hetzelfde als seks

Een intieme relatie met je partner kan iets anders zijn dan met elkaar vrijen. Intiem zijn betekent ook aandacht hebben voor elkaar, interesse tonen in elkaar, samen genieten van muziek, een film of lekker eten, complimenten geven, samen knuffelen en elkaar aanraken. Bij intimiteit horen ook respect hebben voor elkaar, je kwetsbaar durven opstellen en elkaar vertrouwen horen. Je kunt intiem zijn zonder seks te hebben.

Intimiteit heeft invloed op seksualiteit

Is de relatie met je partner prettig en voel je je intiem met elkaar? Dan heeft dat een positieve uitwerking op seksualiteit. Je durft je eerder bloot te geven en je voelt eerder vertrouwen om aan te geven wat je wel en niet prettig vindt. Er ligt dan vaak minder druk op het vrijen, omdat dat niet meer de voornaamste manier is om elkaar liefde en genegenheid te tonen. Intimiteit kan leiden tot vrijen, maar dat hoeft niet.

Intimiteit als ‘medicijn’

Juist als seksualiteit minder makkelijk gaat is het belangrijk om wel te zorgen voor intimiteit. Dat zorgt voor een hechte band, vertrouwen en steun aan elkaar. Dit geldt bij plezierige momenten, maar ook als het even minder lekker gaat, bijvoorbeeld als één van beiden een tijdje minder lekker in zijn vel zit of als één van de twee ziek is. Bovendien voel je je meer op je gemak om je zorgen en onzekerheden met elkaar te bespreken, ook over de relatie zelf en over seks.

Wil je dit verder onderzoeken wees dan welkom.

Ego, probeer er eens uit te stappen.

Ons ego houdt van negatieve emoties zoals boosheid. Het houdt van klagen en het liefst hardop, over andere mensen, over situaties waarin je je bevindt, of over iets dat gebeurt en wat niet zou mogen gebeuren. Het wil zich graag verzetten tegen de realiteit en deze  moet dan altijd weer anders zijn dan zoals het in werkelijkheid is.

Een voorbeeld, je staat in een lange rij voor een kassa in een supermarkt. Dan kun je gaan klagen over hoe langzaam de kassière is, hoe ze dit of dát vooral anders zou moeten doen, of juist niet moet doen, of hoe zij in gebreke blijft. Vaak is het dus niet goed zoals het is.
Herken je dit als geen ander? Misschien heeft jouw ego je ook in de greep!Jij hebt geen gedachten, maar de gedachten hebben jouw in de macht! Als je vrij wilt zijn, bedenk dan eens dat de stem in je hoofd niet altijd de waarheid spreekt, sterker nog, dat het meestal onzin spreekt. De frustratie die je dan voelt wordt dan een emotionele reactie omdat je de stem in je hoofd ooit bent gaan geloven. Als je hier eens probeert andere mooie dingen te zien, zoals hoe goed we het hebben, kinderen vrolijk ziet rond dartelen en nog van niets weten. Je bent in een supermarkt vol eten en ziet al dat prachtige fruit ziet liggen en zo kun je vast nog wel meer positieve dingen om je heen zien. Als dit je lukt en je gedachten gaan daar heen, hoor je ineens de kassière zeggen’ Goedendag meneer/mevrouw……. en je bent al aan de beurt, dat ging snel

Natuurlijk kun je niet alles zo positief benaderen, soms lukt het niet maar omdat je zo je best doet om alles maar voor lief te nemen en goed te praten. Dit is ook je ego. Dan heb je als het ware tegen jezelf gezegd dat je in elke situatie gelukkig moet zijn en zit je daarin vast. Een ander bijvoorbeeld kan zijn dat je je baan bent verloren en dat je dan tegen jezelf zegt: ‘Mooi dat ik mijn baan ben verloren’. Dat is een interpretatie van een situatie. De meeste mensen zien direct alle negatieve dingen rond dit ontslag, zitten in zak en as.
In deze situatie zou je ook kunnen zeggen: ‘Ik heb mijn baan verloren en nu kijk ik uit naar een andere.’  Leuk weer een nieuwe uitdaging.

Wat je zult gaan herkennen is dat je begint ‘wakker te worden’ wanneer je het verschil gaat zien tussen de stem in je hoofd en de realiteit van de situatie in het moment zelf. Meestal is dit een momentopname. Een flits van bewustzijn komt binnen om daarna weer te verdwijnen. In het begin zul je jezelf nog vaak in oude gedachten verliezen. Toch is het zo dat des te meer je hier mee bezig bent, des te minder de nutteloze gedachten omhoog zullen komen. Het ego wil niet oplossen en zal je in het begin genoeg redenen geven waarom je niet volledig in het moment kunt zijn. Wil je hier eens verder over praten en met mij onderzoeken of eens een RET training doen, wees welkom.

Nieuwe Kaya Tantra Workshop 2018

Workshop 2018-1  voor nieuwe deelnemers.

Kaya Tantra Workshop 2018 op zondag 13 mei, van 10:00 tot 18:00 in Yoga Studio Zwolle
Enkele programma onderdelen zijn:
> Kaya Tantra Massage
> Meditatie
> Kaya Tantra Yoga/Ontspanning

In het programma is er verder veel aandacht voor de ademhaling, diverse Tantra massage technieken en rituelen. Het ervaren en doen met mannen onder elkaar. Meer ontspanning met yoga en andere oefeningen. Er wordt steeds in wisselende groepjes van 2 mannen gewerkt met matrassen op de grond. Belangrijkste is, blijf jezelf!
Workshop gegeven door Andreas, maximaal 10 mannen.
Kosten zijn € 90,- p.p en is inclusief lunch verzorgd door Jan.
De workshop wordt gehouden in een Yoga studio in Zwolle.
Aanmelden kan per e-mail info@kaya-massages.nl

Mannen

Ik ontmoet vaak mannen in mijn praktijk die vinden dat ze ergens aan moeten voldoen, zich moeten laten zien, hun eigen ego belangrijk vinden. Als deze mannen vaker een sessie bij mij hebben gehad valt langzaam het schild af, de muur om hen heen wordt lager of ik kan het steentje voor steentje afbreken……

Dan komt er voor in de plaats een man die misschien net als iedereen wel eens worstelt met het aangaan of hebben van een relatie. Vaak zijn er psychische seksuele problemen, zoals erectieproblemen en impotentie. Ook het te snel of niet kunnen ejaculeren komt vaak ter sprake. Het hebben van prestatie angst en onzekerheid, misschien wel de oorsprong van hun angst.

Deze mannen zijn vaak bezorgd over hun seksuele prestaties. Vaak met onrealistische seksuele verwachtingen en stellen hun seksuele prestaties gelijk aan succes. Met als gevolg angst, stress, erectie problemen en seksuele spanningen met de partner. Meestal is de behoefte niet gelijk aan die van hun partner. Wees hier realistisch in, dat kan nu eenmaal niet. Het gevolg is dat er bij de partner, of bij beide partners, een grote angst en ongerustheid ontstaan als er problemen zijn van seksuele aard zoals die zich kunnen uiten in, geen zin, geen opwinding of erectieproblemen.

Deze problemen van een van de partners staat een bevredigende (seksuele) relatie in de weg. Praten met je partner is de eerste stap naar een relatie die weer de moeite waard is. Vind je dit lastig wees dan welkom om hier eens over te praten. Ik kan je op diverse
vlakken verder helpen, zoals:
Kennismaking gesprek.
Individuele massages ( Relaxation, Awakening of Tantra ).
Partner massage of Tantra cursus.
Coaching.
Therapie zoals de-armouring of IBP oefeningen en stress ontladende oefeningen.

Maak de eerste stap en wees welkom in Zwolle
www.kaya-massages.nl

Andreas.

Geen prijsverhoging in 2018…..wel meer diensten.

(English below) Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat begint vaak met prijsverhogingen. Het BTW laag tarief gaat komend jaar van 6 naar 9 %. Omdat mijn bedrijf als alternatieve geneeswijze wordt aangeduid zit ik al op 21% BTW. 😗😙

Dus goed nieuws, er komt geen prijsverhoging bij Kaya Massages en Coaching. Wat komt er dan wel…
Er zijn wat uitbreidingen van mijn massages en cursussen, je kunt alles op mijn website vinden. Wees welkom.

The new year has started and that often starts with price increases. The VAT low rate goes from 6 to 9%. Because my company is referred to as alternative medicine, I was already at 21% VAT. 😗😙

So the good news is, there is no price increase at Kaya Massages and Coaching. But what will come then …
There are some expansions of my massages and courses, you can find everything on my website.
Be welcome