Kaya Workshop

De komende workshop op zaterdag 4 april 2020 in Zwolle. Ben je geïnteresseerd om een dag samen met 12 andere mannen een workshop Tantra en Intimiteit te beleven. Je gaat mediteren, 6 vormen van intimiteit en Tantra massages beleven.
Als er tijd genoeg is ook Tantra yoga.

Al eerder een worksop van mij bijgewoond, wees welkom, het is steeds weer verassend met een andere groep. Ben je nieuw, je hoeft geen ervaring te hebben met workshops.

Alleen als je je wilt inschrijven, dan zijn er wel een aantal voorwaarden die ik echt in acht wil nemen. Ik verwacht enige lenigheid in je lichaam door de Tantra rituelen en massages en Tantra yoga die op het programma staan.
Je moet in ieder geval zeker in lotus houding kunnen zitten, het masseren is op je knieën want we werken op de grond en niet op tafels. Je hebt geen moeite met bloot zijn.
Zo kan het alleen een mooie workshop worden en dat je ook aan alle oefeningen en rituelen mee kunt doen en je niet uitgesloten voelt. Ook voor de andere deelnemers is het prettig dat je al je oefeningen kunt doen. Je beleefd de oefeningen en rituelen steeds in tweetallen. Neem de avond vrij en zorg dat je geen afspraken hebt, de dag kan als erg intensief ervaren worden.

De kosten voor deze workshop zijn € 110,- per persoon dit is inclusief een uitgebreide lunch verzorgd door mijn partner.
De workshop wordt gehouden in de Yoga Studio Zwolle.

Heb je eerst nog meer vragen, laat het gerust weten
en ik stuur je graag de informatie PDF toe.
Stuur je mail naar: info@kaya-massages.nl.

Tantrawijzer 2-2-2020

Vandaag is er weer een stap gezet naar meer professionaliteit en transparantie in Tantra. Ik ben er blij mee.
Dank voor de inzet: Janne van Berkel, Wendy Doeleman
en Hilde Roberts.

Wat is en biedt TantraWijzer?

TantraWijzer biedt geïnteresseerden in tantra een kijkje in dit wonderlijke veld. Door zo helder en transparant mogelijk informatie te delen, en open te staan als luisterend oor of gesprekspartner.
We bestaan uit een krachtig kernteam waarmee we nieuwe ideeën uitwerken en de belangrijkste keuzes maken. Daarnaast worden we ondersteund door een groeiende groep enthousiaste tantra professionals.

Wat vind je op de TantraWijzer website?

– Een overzicht van diverse tantra professionals die hun aanbod presenteren. Een mooie manier om eens rond te neuzen en je te oriënteren
– De TantraCheck! Een soort stemwijzer, maar dan voor tantra. Hiermee kan je de aanbieders nog wat beter leren kennen
– Ook vind je informatie over tantrastromingen, tips voor beginners, verdiepende artikelen..
– And more to come… op

www.tantrawijzer.nl

Zelfreflectie

Ik zie dagelijks in mijn praktijk dat vele mannen typerende eigenschappen hebben. Soms van zeer expressief en melodramatisch, tot extreem ingehouden en gereserveerd. De kat uit de boom kijken, introvert of extravert zijn, en vooral wie is die Andreas?
Ik vind het dan altijd weer mooi om te beleven, te voelen en vooral te zien als iemand langzaam dit schild afbreekt bij zichzelf.

Deze karaktertrekken hoeven natuurlijk geen enkel probleem te vormen, het is wie je bent. Als deze je uit balans brengen wordt het een ander verhaal. Als voorbeeld, je kunt niet ingetogen reageren, ook niet als de situatie daar nadrukkelijk om vraagt. Je raakt snel in paniek zodra je ook maar even alleen bent. Je voelt dagelijks onrust in jezelf, of je hebt steeds maar weer verwachtingen die niet uitkomen.

Het gevolg is dat je jezelf krampachtig terugtrekt, en je niet meer kunt verbinden met de mensen of maatschappij om je heen. Het schild wordt weer opgebouwd en we schieten als een slak terug in onze schulp.

Dan wordt het toch tijd om die Andreas te gaan ontmoeten, een zelfreflectie met hem te doen en te onderzoeken hoe je het misschien anders kunt aanpakken of inzetten. 
Wees welkom voor een intake gesprek, ik heb altijd een luisterend oor. 

Fotoshoot

Yesterday I had a shooting with one of my favorite photographers. I follow him for years now and he is a inspiration for me. Thanks for the nice work @sebastian_luty_photography.

https://www.facebook.com/sebastianluty.photography/

——————————–
More inspiration.

HIV vrij Nederland.

Nederland koploper in einde aan HIV.

Nederland is goed op weg om als één van de eerste landen in de wereld de hiv-epidemie voorgoed te stoppen. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland daalt opnieuw, van 750 in 2017 naar 664 in 2018. De uitdaging zit nu nog in betere preventie van hiv en in het vinden van onopgemerkte infecties. 

11 november 2019
Vandaag publiceerde Stichting Hiv Monitoring de cijfers over 2018. Aandachtspunten zijn vooral het sneller vinden van nieuwe hiv-infecties onder mannen die seks hebben met mannen en het vinden van die mensen die al langer een hiv-infectie hebben, maar het zelf niet weten.

Slimmer en efficiënter

”We moeten slimmer en efficiënter aan het werk,” zegt Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds – Soa Aids Nederland. “Dat betekent verschillende acties per regio, beter maatwerk om de juiste mensen te bereiken op de juiste plekken en het aanpakken van het stigma op hiv. Alleen dan kunnen we de hiv-epidemie in Nederland stoppen. De nieuwe cijfers laten in elk geval zien dat we in Nederland een uitstekende uitgangspositie hebben om het eerste land ter wereld te worden met 0 nieuwe hiv-infecties”.

Nederland loopt voorop

Er zijn naar schatting 23.300 mensen met hiv in Nederland, volgens de Stichting Hiv Monitoring Daarvan weet 92% dat ze hiv hebben en van hen is 93% gestart met een hiv-behandeling. Van de mensen die medicijnen nemen is bij 96% het virus succesvol onderdrukt. Dat laatste is belangrijk, omdat een onderdrukt virus niet alleen zorgt voor een goede levensverwachting, maar er ook voor zorgt dat mensen met hiv het virus niet langer kunnen overdragen.

Hiermee loopt Nederland voorop in het behalen van de door UNAIDS geformuleerde doelen voor het einde van aids in 2030. De doelen voor 2020 bereikte Nederland al in 2017.

Late diagnose

Stichting Hiv Monitoring schat wel dat ongeveer 1.900 mensen in Nederland nog niet weten dat ze hiv hebben.

Twee derde van de nieuwe hiv-diagnoses wordt gevonden bij mannen die seks hebben met mannen. Een op de drie van die mannen heeft al een ver gevorderde hiv-infectie op moment van diagnose en een beschadigd afweersysteem.

In Nederland overlijden ook nog steeds mensen aan aids, ongeveer 20 per jaar, door een té late hiv-diagnose.
(bron: Aids fonds)

Waarom post ik dit, omdat ook ik een aantal klanten met HIV heb in mijn praktijk. Natuurlijk kan men er met mij vrij over praten omdat sommigen er best mee worstelen. Het is voor mij geen enkel issue om deze mannen in mijn praktijk al mijn werk aan te bieden.

Nooit meer uitgesloten!

Gisteren was ik bij de presentatie van de expositie in Zwolle.
“Nooit meer uitgesloten”!

Een expositie van bijzonder gewone, LHBTIQ+ personen. Diversiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd, maar niet overal. LHBTIQ+ personen kunnen nog steeds niet altijd en overal zichzelf zijn en in openheid leven. Het komt nog steeds voor dat zij worden uitgesloten. Acceptatie van LHBTIQ+ is nog steeds geen vanzelfsprekendheid. 

De tentoonstelling “Nooit meer uitgesloten” is een weergave van tien LHBTIQ+ personen die in of uit de omgeving van Zwolle komen. Van de afgebeelde personen is hun levensverhaal opgeschreven en deze is gebundeld in dit boekje. Met de beeldverhalen willen we een inkijkje geven dat iedereen bijzonder kan en mag zijn ook als je ouder wordt. 

Het boekje en de voorstelling vormen samen de basis voor de expositie “Nooit meer uitgesloten”. WAAR EN WANNEER TE ZIEN? De expositie reist langs diverse zorginstellingen en openbare ruimtes waar er aandacht wordt gevraagd voor de oudere LHBTIQ+ gemeenschap. Rondom deze expositie worden ook diverse voorlichtingsmomenten georganiseerd. Wilt u precies weten waar de tentoonstelling te bewonderen is en wanneer de voorlichtingsmomenten plaatsvinden? Kijk dan in de agenda hier onderaan deze pagina! Lees online alle 10 verhalen.

WWW.NOOITMEERUITGESLOTEN.NL

En nu ben ik het zat!!!

Steeds maar weer die onrust die op komt zetten, niet kunnen concentreren, nergens zin in hebben, alles waar je aan begint is maar voor even leuk. 

Steeds maar van links naar rechts rennen en uiteindelijk nog niet tevreden zijn of het gevoel hebben niets gepresteerd te hebben.

Steeds maar die spanning en onrust voelen in je lichaam, of voel je het niet in je lichaam maar zit het in je hoofd? 

Steeds de gedachten die met je op de loop gaan, ik wil zoveel, of is het misschien ik moet zoveel?

Kortom, ik schets hiermee een beeld die denk ik voor vele mannen herkenbaar is. 

Komt het het door de huidige snelle tijd, en door de druk die je denkt dat de maatschappij op je legt. 

Komt het doordat je de oorzaak van je spanning en onrust niet begrijpt,

waarom komt het steeds terug? 

Komt het omdat je misschien wel iemand anders wilt zijn, vind je mannen interessant? 

Komt het omdat je denkt dat die ander altijd beter en mooier is en dus meer succes heeft? 

Kortom, tijd om er eens aandacht aan te besteden, ik nodig je uit om eens te komen praten en je hart te luchten. Dat kan al in een intake/kennismakingsgesprek waarin we samen de volgende stap afstemmen. Of je besluit na dit gesprek van 45 minuten om nu nog geen stap te maken, ook dat is prima.

Vele mannen gingen je voor en hebben de eerste stap wel gezet, dat deden ze door het sturen van een e-mail naar info@kaya-massages.nl 

Tot slot, ik kan vele mogelijkheden bieden met combinaties van coaching en/of aanrakingen, stress ontladen oefeningen en/of verschillende massages. Alles aangepast aan jou wensen. Natuurlijk weet ik ook mijn grenzen en zal je advies geven en eventueel doorverwijzen naar iemand in mijn netwerk als de casus te specifiek is. 

Kadotip

Ben je nog op zoek naar een origineel Sinterklaas of Kerstkado?

Wel eens aan een massage kadobon gedacht?
Ik stuur ze gratis per post naar je op na overmaking per bank.
Waarde € 90,- of € 120,- mogelijk.

Stuur een e-mail voor verdere afhandeling.