Door aanraken weer in balans.

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. Het is in deze “weinige aanraaktijd” dus een groot gemis, we hebben het dan over huidhonger. Het lichaam verlangt ernaar om zacht of stevig maar in ieder geval liefdevol aangeraakt te worden. Het lichaam wil graag een omarming, zo kom je in een volledige overgave, hiermee wordt huidhonger gestild. In de nieuwe wereld die voor ons ligt, nog steeds vol stress en meer afstandelijkheid hoop ik op een grote behoefte aan “gediplomeerde aanrakers” Deze zullen zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit de juiste intentie deze liefdevolle massages aanbieden en de huidhonger stillen.

Mijn Kaya Relaxation, Awakening en Tantra massages hebben als voornaamste doel je lichamelijk en geestelijk te laten ontspannen. Het kan zijn dat je ook weer vertrouwen in aanraken en nabijheid van andere mensen moet krijgen.
Het gaat dus, zoals altijd in mijn werk, om veiligheid en vertrouwen. Hierdoor kan de mooie lichaamsenergie weer vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam, geest en ziel, wat een relaxte en helende werking met zich meebrengt. In een oase van rust van top tot teen aangeraakt worden.

Seksualiteit

Loop je vast in je seksualiteit?
Are you stocked in your sexuality?
——————————-
Gisteren is het platform “Sam is er” op Instagram gelanceerd. Het is een campagne van de Rijksoverheid. De missie is om duidelijk te maken dat het niet jou schuld is als je een nare onwenselijke seksuele ervaring hebt meegemaakt.

Dit kan al heel klein zijn door een te lange aanraking met een doel. Of duidelijk misbruik. Als jij vindt dat het over je eigen grens gaat, praat er met iemand over. @sam_is_er
Dus: Voelt het niet ok, dan is het niet ok!!!!


Wees welkom, ik heb ruime ervaring op dit gebied, grenzen aangeven. En wat is ok in jou groei naar vrijheid op het gebied van seksualiteit en wat voelt niet ok. 

Massage

Massage is gezond
Massage is ontspanning 
Massage is relaxen 
Massage is groei
Massage is ontwikkeling 
Massage is lekker
Massage is niets moeten 
Massage is je overgeven 
Massage is loslaten 
Massage is voelen
Massage is beleven…
Zo kan ik nog wel even doorgaan…..

Wees gewoon welkom voor 🙌👇.

Kaya Relaxation massage
Kaya Awakening massage 
Kaya Tantra massage
Kaya wandel coaching 
Kaya life coaching
Kaya seksualiteit coaching 
Kaya relatie coaching sessie 
Kaya stress ontladen sessie

Luisteren

Je herkent het vast wel, het idee dat wat je tegen iemand zegt totaal niet lijkt aan te komen. En andersom herken je misschien ook wel dat je moeite hebt om je hoofd erbij te houden als iemand je iets vertelt.

Luisteren is niet altijd even makkelijk, zeker als je iemand anders ook graag wilt begrijpen. En zo kun je dus op verschillende manieren luisteren. Even een stapje terug, toen je nog een baby was leerde je als je hard ging huilen je zo vaak kreeg wat je wilde. Deed je dat niet, dan kreeg je vaak niet wat je wilde. Eigenlijk leerde je zo om goed van je te laten horen, extravert zijn en laten weten wat je wil werd doeltreffend. Met afwachten en alleen luisteren kreeg je vaak niet voor elkaar wat je wilde, zo werd je passief en meer introvert.

Menig medemens wil graag in het middelpunt van de belangstelling staan, hoort zichzelf graag praten, maar luisteren betekent juist iemand anders in dat middelpunt van de belangstelling zetten. Wij mensen kunnen sneller denken dan praten, als iemand dus tegen je praat hebben we al snel de neiging afgeleid te zijn omdat onze gedachten er achteraan komen. We gaan dan een mening vormen in ons hoofd wat meteen inhoudt dat we dan al slechter aan het luisteren zijn. We toetsen vaak gelijk opvattingen, meningen en oordelen al. Zo gaan er vele andere gedachten door je hoofd gaan. 

Zo kan het zijn dat je de boodschap die de ander graag met je wilde delen totaal anders overkomt dan dat er bedoeld werd. Als er dan als voorbeeld emotie bij komt wordt de boodschap misschien nog onduidelijker, de ander kan het maar moeilijk onder woorden brengen wat hij eigenlijk wil delen. Natuurlijk zijn er vele manieren van luisteren, misschien uit beleefdheid, of op je werk met collega’s wederom alleen over werk…. maar hoor je eigenlijk wel wat die ander zegt.

Herken je ook dat je wel eens bij een korte stilte meteen de kans grijpt om jouw mening te delen of te zeggen dat je ervandoor moet? Maar echt empathisch luisteren wordt steeds minder is mijn ervaring, proberen we altijd te begrijpen hoe de ander zich voelt en te verplaatsen in de ander. 

Empatisch luisteren kan ik je laten beleven in mijn praktijk. Wees welkom.

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid is open zijn. Lukt het jou om het diepst van je gevoel aan anderen te laten zien? Deel je alles met je partner? Hoe moeilijk vind je het om jezelf bloot te geven? Durf je kwetsbaar te zijn?Zomaar een paar vragen die veel opwerpen verwacht ik. Toch wordt omgang met anderen makkelijker door je kwetsbaar op te stellen.

Kwetsbaarheid is geven. Van nature delen maar weinig mannen gevoelens met anderen. Ook ik heb dat moeten leren, door de vele trainingen en workshops leerde ik dat relaties tussen mensen groeien door je kwetsbaar op te stellen. Ik ervaarde dat door het praten met anderen over mijn kwetsbare gevoelens dat er verbinding en begrip ontstond. Door iets van mijzelf te geven, ontstond er vertrouwen en veiligheid. Ik ontdekte de kracht van kwetsbaarheid.

Kwetsbaarheid is weten. Vaak worden mannen gehinderd door ons zelfbeeld, door angst om afgewezen te worden of bang om iemand te verliezen. Ik hoor ook vaak ik wil naar de sauna of naar het naaktstrand, maar ik hoop geen bekenden tegen te komen. In het buitenland waar niemand mij kent durf ik wel. Gehinderd door jezelf beeld?Kwetsbaarheid is doen. Soms zijn we bang om herinneringen van vroeger of je jeugd te delen. Als je negatief over jezelf denkt, zul je moeite hebben met jezelf te geven aan je partner. Bang om jezelf te geven, dus blijft het licht uit tijdens de seks, en gaat de badkamer op slot als je je omkleedt. Misschien herkenbaar?

Kwetsbaarheid is kwetsbaar. Zitten je gedachten je in de weg? Zijn in het verleden dingen gebeurt die je liever weg wilt stoppen? Denk je dat je door deze gedachten weg te stoppen of te verdringen dat het wel verdwijnt? Of weet je niet hoe te beginnen. Pak eens een jeugdfoto en laat die aan je partner of iemand zien die je volledig vertrouwt en waar je wel wat mee wilt delen. Probeer dan te vertellen dat je graag meer van jezelf wilt geven, en dat je dat moeilijk vindt. Geef elkaar die ruimte, misschien wil die ander ook wel wat delen, en veroordeel elkaar niet. Kwetsbaarheid heet niet voor niets kwetsbaarheid, accepteer elkaar zoals je bent!Kwetsbaarheid is tijd. Natuurlijk is het met een open gesprek niet opgelost, iets wat je misschien in jaren hebt opgebouwd laat je niet met een gesprek los. Je hebt de controle hierover en deze wil je behouden, elke stap uit je comfort zone is kwetsbaarheid. Niemand om die foto mee te delen, wees welkom. In mijn praktijk mag je geven, weten, doen en kwetsbaar zijn en je krijgt alle tijd om het te omarmen en jezelf te worden. De vaakst aangeboden sessie is een coaching/massage sessie, gemiddeld een uur coachen en een uur anders aangeraakt worden aangepast aan jou situatie.

Relax en in balans, maar hoe?

Alles om ons heen wordt gevormd vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Deze elementen staan onderling met elkaar in verbinding. Waar we ook naar verlangen in het leven – gezondheid, rijkdom, succes, een mooie en gezonde leefomgeving, spirituele ontwikkeling ze zijn er altijd. Welke voel jij het meest?

Aarde – FYSIEK – gewaarwordingtype; ik doe.
Dit type vertelt ons dat iets bestaat. Er bestaat een sterke verbondenheid met materie en met de aarde, en met gronding. Heel zintuiglijk ingesteld, ziet, ruikt, proeft de wereld om zich heen. Een sterk, zorgzaam en beschermend type.

Water – EMOTIONEEL – gevoelstype; ik voel.
Dit type vertelt ons of iets wel of niet aangenaam is en onderscheidt de wereld in gevoelsmatig prettig of onprettig. Vaak mediamiek begaafd, en heeft mystieke interesse. Sterk gericht op de gevoelswaarde.

Vuur – SPIRITUEEL – Intuïtief type; ik wil.
Dit type vertelt ons waar iets vandaan komt en waar het heengaat (beweging). Gaat daarbij af op innerlijke weten en de ingeving. Is vaak zelfbewust, soms trots. Streeft naar intensiteit en waarde.

Lucht – MENTAAL – denktype; ik denk.
Dit type vertelt ons wat iets is, heel rationeel en intellectueel. Kan goed differentiëren, afstand nemen en patronen waarnemen. Scherpzinnig en soms wat koel en/of afstandelijk.

Ruimte –
Het vijfde element wordt gezien als het element dat om alles heen en door alles heen aanwezig is. Het is een soort brug tussen de elementen onderling, maar ook tussen het aardebewustzijn en het hogere bewustzijn.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is, zoals het woord al zegt, het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Het komt van binnenuit en komt voort uit de gedachten die je over jezelf hebt en de normen die je aan anderen stelt. Je gedrag komt voort uit gevoelens, je gevoelens komen voort uit gedachten. Deze gevoelens zelf zijn heel moeilijk beïnvloedbaar, maar de gedachten kun je sturen. Zo kun je dus je gevoel en gedrag beïnvloeden, met als resultaat meer zelfvertrouwen!

Zelfvertrouwen ontwikkelt zich in de kinderjaren. Naast iemands persoonlijkheid is de sociale omgeving erg belangrijk bij de ontwikkeling van je zelfvertrouwen. Wanneer je bijvoorbeeld erg beschermd opgevoed bent, kan het zijn dat je niet geleerd hebt om een eigen mening te vormen of zelf dingen te ondernemen.

Zelfvertrouwen neemt af omdat het misschien is ontstaan omdat je vroeger gepest bent of heb je misschien vervelende ongewenste intimiteiten beleefd. Op latere leeftijd ga je meer aan jezelf twijfelen en je gaat zo meer dingen uit de weg. Een negatieve spiraal kan het gevolg zijn en je zelfvertrouwen neemt nog meer af.

Zelfvertrouwen kan lastiger worden naarmate je ouder wordt en kan zich uiten in je gedrag. Je durft nog maar weinig initiatief te nemen of iets “niet” te zeggen, omdat je bang bent dat een ander er wat van vindt. Zo behaal je dus niet de benodigde successen, en blijft de positieve bevestiging uit. Je lijkt gevoeliger te worden wanneer mensen in je omgeving kritiek hebben geleverd op je gedrag of prestaties.

Zelfvertrouwen en masseren? Het lijkt misschien niet te combineren, maar je lichaam weer voelen, uit je hoofd en in je lichaam is de eerste stap. Daarna mag je energie weer stromen en deze mag je omarmen. Met extra coaching, om het issue in je leven te vinden, kan ik je ondersteunen en deze negatieve spiraal weer om te buigen naar een sterke persoonlijkheid vol zelfvertrouwen. Je innerlijke zelf.