Intimiteit.

Intimiteit is niet hetzelfde als seks

Een intieme relatie met je partner kan iets anders zijn dan met elkaar vrijen. Intiem zijn betekent ook aandacht hebben voor elkaar, interesse tonen in elkaar, samen genieten van muziek, een film of lekker eten, complimenten geven, samen knuffelen en elkaar aanraken. Bij intimiteit horen ook respect hebben voor elkaar, je kwetsbaar durven opstellen en elkaar vertrouwen horen. Je kunt intiem zijn zonder seks te hebben.

Intimiteit heeft invloed op seksualiteit

Is de relatie met je partner prettig en voel je je intiem met elkaar? Dan heeft dat een positieve uitwerking op seksualiteit. Je durft je eerder bloot te geven en je voelt eerder vertrouwen om aan te geven wat je wel en niet prettig vindt. Er ligt dan vaak minder druk op het vrijen, omdat dat niet meer de voornaamste manier is om elkaar liefde en genegenheid te tonen. Intimiteit kan leiden tot vrijen, maar dat hoeft niet.

Intimiteit als ‘medicijn’

Juist als seksualiteit minder makkelijk gaat is het belangrijk om wel te zorgen voor intimiteit. Dat zorgt voor een hechte band, vertrouwen en steun aan elkaar. Dit geldt bij plezierige momenten, maar ook als het even minder lekker gaat, bijvoorbeeld als één van beiden een tijdje minder lekker in zijn vel zit of als één van de twee ziek is. Bovendien voel je je meer op je gemak om je zorgen en onzekerheden met elkaar te bespreken, ook over de relatie zelf en over seks.

Wil je dit verder onderzoeken wees dan welkom.

Ego, probeer er eens uit te stappen.

Ons ego houdt van negatieve emoties zoals boosheid. Het houdt van klagen en het liefst hardop, over andere mensen, over situaties waarin je je bevindt, of over iets dat gebeurt en wat niet zou mogen gebeuren. Het wil zich graag verzetten tegen de realiteit en deze  moet dan altijd weer anders zijn dan zoals het in werkelijkheid is.

Een voorbeeld, je staat in een lange rij voor een kassa in een supermarkt. Dan kun je gaan klagen over hoe langzaam de kassière is, hoe ze dit of dát vooral anders zou moeten doen, of juist niet moet doen, of hoe zij in gebreke blijft. Vaak is het dus niet goed zoals het is.
Herken je dit als geen ander? Misschien heeft jouw ego je ook in de greep!Jij hebt geen gedachten, maar de gedachten hebben jouw in de macht! Als je vrij wilt zijn, bedenk dan eens dat de stem in je hoofd niet altijd de waarheid spreekt, sterker nog, dat het meestal onzin spreekt. De frustratie die je dan voelt wordt dan een emotionele reactie omdat je de stem in je hoofd ooit bent gaan geloven. Als je hier eens probeert andere mooie dingen te zien, zoals hoe goed we het hebben, kinderen vrolijk ziet rond dartelen en nog van niets weten. Je bent in een supermarkt vol eten en ziet al dat prachtige fruit ziet liggen en zo kun je vast nog wel meer positieve dingen om je heen zien. Als dit je lukt en je gedachten gaan daar heen, hoor je ineens de kassière zeggen’ Goedendag meneer/mevrouw……. en je bent al aan de beurt, dat ging snel

Natuurlijk kun je niet alles zo positief benaderen, soms lukt het niet maar omdat je zo je best doet om alles maar voor lief te nemen en goed te praten. Dit is ook je ego. Dan heb je als het ware tegen jezelf gezegd dat je in elke situatie gelukkig moet zijn en zit je daarin vast. Een ander bijvoorbeeld kan zijn dat je je baan bent verloren en dat je dan tegen jezelf zegt: ‘Mooi dat ik mijn baan ben verloren’. Dat is een interpretatie van een situatie. De meeste mensen zien direct alle negatieve dingen rond dit ontslag, zitten in zak en as.
In deze situatie zou je ook kunnen zeggen: ‘Ik heb mijn baan verloren en nu kijk ik uit naar een andere.’  Leuk weer een nieuwe uitdaging.

Wat je zult gaan herkennen is dat je begint ‘wakker te worden’ wanneer je het verschil gaat zien tussen de stem in je hoofd en de realiteit van de situatie in het moment zelf. Meestal is dit een momentopname. Een flits van bewustzijn komt binnen om daarna weer te verdwijnen. In het begin zul je jezelf nog vaak in oude gedachten verliezen. Toch is het zo dat des te meer je hier mee bezig bent, des te minder de nutteloze gedachten omhoog zullen komen. Het ego wil niet oplossen en zal je in het begin genoeg redenen geven waarom je niet volledig in het moment kunt zijn. Wil je hier eens verder over praten en met mij onderzoeken of eens een RET training doen, wees welkom.

Nieuwe Kaya Tantra Workshop 2018

Workshop 2018-1  voor nieuwe deelnemers.

Kaya Tantra Workshop 2018 op zondag 13 mei, van 10:00 tot 18:00 in Yoga Studio Zwolle
Enkele programma onderdelen zijn:
> Kaya Tantra Massage
> Meditatie
> Kaya Tantra Yoga/Ontspanning

In het programma is er verder veel aandacht voor de ademhaling, diverse Tantra massage technieken en rituelen. Het ervaren en doen met mannen onder elkaar. Meer ontspanning met yoga en andere oefeningen. Er wordt steeds in wisselende groepjes van 2 mannen gewerkt met matrassen op de grond. Belangrijkste is, blijf jezelf!
Workshop gegeven door Andreas, maximaal 10 mannen.
Kosten zijn € 90,- p.p en is inclusief lunch verzorgd door Jan.
De workshop wordt gehouden in een Yoga studio in Zwolle.
Aanmelden kan per e-mail info@kaya-massages.nl

Mannen

Ik ontmoet vaak mannen in mijn praktijk die vinden dat ze ergens aan moeten voldoen, zich moeten laten zien, hun eigen ego belangrijk vinden. Als deze mannen vaker een sessie bij mij hebben gehad valt langzaam het schild af, de muur om hen heen wordt lager of ik kan het steentje voor steentje afbreken……

Dan komt er voor in de plaats een man die misschien net als iedereen wel eens worstelt met het aangaan of hebben van een relatie. Vaak zijn er psychische seksuele problemen, zoals erectieproblemen en impotentie. Ook het te snel of niet kunnen ejaculeren komt vaak ter sprake. Het hebben van prestatie angst en onzekerheid, misschien wel de oorsprong van hun angst.

Deze mannen zijn vaak bezorgd over hun seksuele prestaties. Vaak met onrealistische seksuele verwachtingen en stellen hun seksuele prestaties gelijk aan succes. Met als gevolg angst, stress, erectie problemen en seksuele spanningen met de partner. Meestal is de behoefte niet gelijk aan die van hun partner. Wees hier realistisch in, dat kan nu eenmaal niet. Het gevolg is dat er bij de partner, of bij beide partners, een grote angst en ongerustheid ontstaan als er problemen zijn van seksuele aard zoals die zich kunnen uiten in, geen zin, geen opwinding of erectieproblemen.

Deze problemen van een van de partners staat een bevredigende (seksuele) relatie in de weg. Praten met je partner is de eerste stap naar een relatie die weer de moeite waard is. Vind je dit lastig wees dan welkom om hier eens over te praten. Ik kan je op diverse
vlakken verder helpen, zoals:
Kennismaking gesprek.
Individuele massages ( Relaxation, Awakening of Tantra ).
Partner massage of Tantra cursus.
Coaching.
Therapie zoals de-armouring of IBP oefeningen en stress ontladende oefeningen.

Maak de eerste stap en wees welkom in Zwolle
www.kaya-massages.nl

Andreas.

Geen prijsverhoging in 2018…..wel meer diensten.

(English below) Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat begint vaak met prijsverhogingen. Het BTW laag tarief gaat komend jaar van 6 naar 9 %. Omdat mijn bedrijf als alternatieve geneeswijze wordt aangeduid zit ik al op 21% BTW. 😗😙

Dus goed nieuws, er komt geen prijsverhoging bij Kaya Massages en Coaching. Wat komt er dan wel…
Er zijn wat uitbreidingen van mijn massages en cursussen, je kunt alles op mijn website vinden. Wees welkom.

The new year has started and that often starts with price increases. The VAT low rate goes from 6 to 9%. Because my company is referred to as alternative medicine, I was already at 21% VAT. 😗😙

So the good news is, there is no price increase at Kaya Massages and Coaching. But what will come then …
There are some expansions of my massages and courses, you can find everything on my website.
Be welcome

Knuffelen

Voor baby’s, zowel in de mensen als dierenwereld, is knuffelen zelfs noodzakelijk om te overleven. Jonge kinderen leven lange tijd in een twee-eenheid met hun moeder. Het kind zoekt een zo veilig en warm mogelijke plek bij de moeder die voor voedsel zorgt. Maar hechtgedrag is meer dan een overlevingsmechanisme. Liefdevolle aandacht als aanraken, knuffelen, vasthouden en troosten maakt gezonder, geeft zelfvertrouwen en ­vermindert angstgevoelens. En dat geldt niet alleen voor kinderen.

Waarom knuffelen zo gezond is, is niet helemaal bekend. “Wel weten we dat er bij knuffelen een speciaal hormoon vrijkomt met de naam ­oxytocine”, vertelt Ellen de Bruijn, universitair hoofddocent klinische psychologie aan de Universiteit Leiden. Dat stofje komt vrij bij het geven van borstvoeding, ­knuffelen, massages en seks. Met het stijgen van de leeftijd daalt het gehalte aan oxytocine.

De Bruijn: “Meer knuffelen is dus absoluut goed. Lichamelijk, geestelijk en sociaal functioneren: het hangt allemaal samen. Wij hebben experimenten uitgevoerd waarbij we zagen dat oxytocine angst vermindert in sociale situaties.”

In feite werkt een simpele omhelzing of aanraking positief op onze gezondheid. Want verlaag je stress, dan ben je ook weerbaarder tegen infecties, zo blijkt uit onderzoek.

Het geluksrecept van de Amerikaanse neuro-econoom Paul Zak – zijn bijnaam is Dr. Love – luidt: knuffel minimaal acht keer per dag, want dat houdt ons lichamelijk en geestelijk gezond. Een beetje overdreven, vindt De Bruijn, maar er zit wat in.

Ook huisarts en seksuoloog Peter Leusink vindt het tijd dat de knuffel eerherstel krijgt, zeker in relaties tussen partners. “Bij sommige echtparen is seks uit de relatie verdwenen. Wat jammer is, is dat het knuffelen dan vaak ook van de baan is.” Dat komt, legt Leusink uit, doordat een van de partners bang is dat een knuffel tot seks moet leiden. “Het is een hardnekkige mythe, waarbij de gedachte is: ik raak haar maar niet aan, want dan denkt ze dat ik meer wil. Dat is het kind met het badwater weggooien, want de intimiteit die ontstaat door knuffelen is op zichzelf al waardevol. Geef dus vooral wél een knuffel en zeg er bijvoorbeeld bij: ‘Ik hoef geen seks; ik vind het gewoon al heel prettig om je in mijn armen te houden.’ Dat onderscheid moeten we weer leren maken.”

Knuffelen met de buurman?

Maar wat als je geen partner hebt? Op knuffelen met de buurman of een ‘gewone’ vriend of vriendin rust nog vaak een taboe. Toch zouden we dat als samenleving kunnen leren, zegt Leusink. “We moeten af van de gedachte dat een aanraking wordt gezien als uitnodiging voor seks. Eigenlijk zou het normaler moeten worden dat we af en toe zeggen: ‘Wil je me even vasthouden?’ Een knuffel geeft een gevoel van vertrouwen en veiligheid. Waarom zou je daar niet om mogen vragen?”

Bron MSN

Kado bonnen

De nieuwe kado bonnen zijn beschikbaar, ga naar mijn webshop om ze te bestellen.