Zijn we als mensen afhankelijk van andere mensen om te overleven?

Als we terug gaan naar de oertijd en we werden afgewezen door de groep betekende dit je dood. We konden toen alleen niet overleven. Komt het daar misschien vandaan dat we ons heel druk maken over wat anderen van ons vinden. We weten allemaal dat als je je te veel laat beïnvloeden door wat anderen van je denken en zeggen je er aardig mee kunt worstelen.


Je herkent vast wel dat je vaak in je hoofd zit te dubben of jij je nou wel of niet zal uitspreken over iets. Denk je dan aan de gevolgen en ben je bang dat wanneer jij je dit uitspreekt je minder gewaardeerd wordt of dat ze je niet accepteren. Het kan zelfs je partner zijn waarvan je denkt dat hij/zij minder van je gaat houden? Ga eens na bij jezelf, hoe vaak uit je jezelf niet en houd je je mening voor je? En elke keer wanneer het je niet lukt om jezelf uit te drukken zoals jij echt bent dan bouw je stress op in je lichaam. 


Ken je de mensen die hun interesses, voorkomen of voorkeuren soms gaan aanpassen aan de personen met wie ze omgaan? Ik denk dat dit vaak de mensen zijn die zich druk maken over wat anderen van ze vinden. Mensen met wat meer zelfvertrouwen zijn over het algemeen zichzelf, ook wanneer ze in gezelschap zijn van mensen die hen niet zo leuk vinden.

Je kunt ook niet overal bij horen en iedereen leuk vinden, dat bestaat nu eenmaal niet en dat hoeft ook niet. Dit is alleen maar een teken dat je meer jezelf bent, want je gaat van je eigen gevoel uit. 

En je weet dat je er erg veel voor terug krijgt.

Wat je zeker niet wilt is de waarheid aanpassen, zwijgen of gaan liegen of gaan verontschuldigen als je dingen niet leuk vindt.  Toch zijn er veel mensen die dit wel gaan doen om er maar bij te horen. Mijn vraag is dan gelijk, waar wil je eigenlijk bijhoren dan?

Je beseft vaak niet dat de mensen die van je houden eigenlijk helemaal niet een ander beeld van jou willen zien. Bedenk ook dat wanneer je alleen maar met die ander bezig bent dat het echt aandachtig luisteren verdwijnt. Het streven om dingen goed te doen, daar is niets mis mee. Maar als het streven naar perfectie uit onzekerheid, angst voor afwijzing en het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent komt, dan levert dit wederom langdurige stress op. 

Als het je lukt om het niet meer belangrijk te vinden wat anderen van je vinden dan kun je echt genieten van veel meer dingen. Je zult nieuwe uitdagingen aangaan zonder dat jij je druk maakt over de mening van anderen. Ik kan je misschien verder op weg helpen door een aantal interessante oefeningen te doen waarin je je eigen authentieke zelf meer weet te waarderen, en je komt er misschien achter waar het vandaan komt en waarom je het zo opgebouwd hebt. 

Stuur gerust een e-mail met je vragen of wees welkom voor een sessie. 

Intimiteit.

Graag leg ik nog eens het verschil uit hoe ik intimiteit en seksualiteit zie in mijn praktijk. Soms lijkt het dat het niet altijd duidelijk is. Mijn gevoel zegt dat vele mannen denken dat intimiteit en seksualiteit hetzelfde is. Dan kan het zo zijn dat we deze termen door elkaar gebruiken en er zo verkeerde verwachtingen ontstaan! 

Intimiteit is een gevoel van verbondenheid met een ander. In het contact met die ander, voel je je helemaal op je gemak, misschien wel je authentieke zelf. Hoe meer intimiteit je ervaart, hoe gelukkiger en liefdevoller je je kunt voelen. Deze connectie of verbondenheid ervaren we op verschillende manieren. Natuurlijk zijn er verschillende vormen van intimiteit, in de inleiding gaf ik al aan dat er verschil bestaat. 

Als eerste vind ik dat intimiteit overkoepelende vorm is van verbondenheid. Zowel met jezelf als met een ander. Ten tweede, het is goed om te weten dat er verschillende vormen van intimiteit voorkomen. Niet alleen omvat elke vorm karakteristieke kennis, maar vereist ook specifieke vaardigheden.

In mijn praktijk werk ik met de onderstaande 6 vormen van intimiteit. Hierbij is de één niet belangrijker dan de ander. Ze zijn allemaal meer of in mindere mate aanwezig. De mate van belangrijkheid verschilt echter van persoon tot persoon. 

Ik noem ik de verschillende vormen. 

Emotioneel – Mentaal – Sociaal – Fysiek – Seksueel – Spiritueel. 

Met deze manier van denken zal je seksualiteit deel uit maken van intimiteit. Hieruit volgt dat intimiteit dus veel meer inhoudt dan alleen maar denken dat het seksualiteit is. Het is jammer te ontdekken dat we deze nuances van intimiteit kwijt zijn geraakt in de geschiedenis van de ontwikkeling van de man. Juist deze lagen maakt intimiteit in een relatie zo rijk, bijzonder en verdiepend en waardevol.

Seksuele intimiteit, ik maak even een stapje opzij!Google op het zoekwoord seks en binnen een aantal seconden krijg je miljoenen links. Dat geeft al de grootte van dit thema aan. Met deze hoeveelheid aan informatie verwacht je geen seksuele onvrede meer, toch?

De werkelijkheid ziet er anders uit, en is afgelopen jaren alleen maar aan het veranderen in krampachtigheid. Seks in marketing, je ziet het overal en verkoopt nog steeds als de beste, maar in een relatie praten we er des te minder over. Seks hoort bij een relatie, toch investeren weinig koppels in een verdieping van hun seksleven. We geloven liever dat fijne seks vooral vanzelf ontstaat of we durven ons bijvoorbeeld niet kwetsbaar op te stellen om die verdieping te krijgen. Of het lukt alsmaar niet om uit het hoofd en in je lijf te gaan en je over te geven aan je partner. Kortom, intimiteit bestaat uit vele nuances en de diverse vormen verdienen allemaal aandacht in je relatie en je dagelijks leven. Wees welkom voor een fijne Kaya Relaxation, Awakening of Tantra massage om hier uiting aan te geven. 

Kaya Tantra massage cursus of Kaya partner coaching

Kaya Tantra massage cursus.

Een Tantra massage cursus samen doen, je hebt er vaker over gedacht en misschien met je partner al over gesproken. Je zou het graag eens willen beleven, maar om dat nu gelijk in een groep te doen dat is een drempel. En dat begrijp ik heel goed.

Tantra massage tantra massages zwolleWil je samen de Tantra partner massage doen dan kan ik je de eerste stappen laten maken om ervaring op te doen met Tantra, dit door je een eenvoudige Kaya Tantra massage cursus aan te bieden. Hoe deze cursus er uit gaat zien bepaal je zelf: wat wil je leren van Tantra en wat wil je ermee.

We spreken van te voren af wat je doel is van deze cursus en ik stel een interessante sessie samen die aan jullie behoefte voldoet, niets staat dus van te voren vast. Het is aan jullie.

Kaya partner coaching sessie.

Vaak ontmoet ik koppels die uit elkaar gegroeid zijn of dat de relatie wat stroef verloopt. Hier wil je graag verandering in brengen, deze Kaya partner coaching sessie is dan ideaal om weer tot elkaar te komen. Zo kunnen we onderzoeken wat de verwachtingen van je partner zijn en elkaar beter te begrijpen wat jullie nodig hebben

Mijn gevoel zegt dat vele mannen en vrouwen denken dat intimiteit en seksualiteit hetzelfde is. Dan kan het zo zijn dat we deze termen door elkaar gebruiken en er zo verkeerde verwachtingen ontstaan. Intimiteit is een gevoel van verbondenheid met een ander. In het contact met die ander, voel je je helemaal op je gemak, misschien wel je authentieke zelf. Hoe meer intimiteit je ervaart, hoe gelukkiger en liefdevoller je je kunt voelen. Het is goed om te weten dat er verschillende vormen van intimiteit voorkomen. Niet alleen omvat elke vorm karakteristieke kennis, maar vereist ook specifieke vaardigheden.
In mijn sessie gaan we met onderstaande 6 vormen van intimiteit aan de slag. Hierbij is de één niet belangrijker dan de ander. Ze zijn allemaal meer of in mindere mate aanwezig. De mate van belangrijkheid verschilt echter van persoon tot persoon. De vormen zijn:

Fysiek – Emotioneel – Mentaal – Sociaal – Seksueel – Spiritueel.

Ik bied deze Kaya partner coaching sessies aan voor mannen en vrouwen. Ruime ervaring is aanwezig.

Prijsverhoging

Per januari gaan de prijzen en indeling van de sessies en tijdsduur veranderen, hieronder vind je de nieuwe tarieven per 01-01-2019. Ook is vanaf heden pinnen mogelijk. 

[:]

Iedereen te vriend houden?

Iedereen te vriend houden?

Je wilt iedereen te vriend houden door dingen voor ze te doen, is dit ook iets wat je herkend? Zo denk je misschien dat je aardig bent, of dat je aardig gevonden wordt of maken mensen misschien misbruik van jou, want je zegt toch nooit ‘NEE”. 

Langzamerhand kost het je steeds meer energie en eigenlijk wil je er mee stoppen en natuurlijk kun je ermee stoppen. Waar komt dit pleasen vandaan? Vaak is het iets wat je al sinds jonge leeftijd doet of hebt geleerd om dat het goed voelde. Het is een heel diepgewortelde eigenschap, die te maken kan hebben met hoe jij jezelf en de mensen om je heen ziet. En dit verander je niet in een paar dagen, en dat mag je ook niet van jezelf verwachten.

Wat je kunt doen is gaan opletten wanneer je dit gedrag aanneemt. Voelt het wel goed als je iemand gaat helpen of zijn/haar vraag of wens beantwoord? Zijn dit dan momenten waarop het gebeurt? Of zijn het soms mensen die iets triggeren bij jou? Het  pleasen komt vaak voort uit een situatie in je jeugd, deze had misschien een heftige impact op je. Mocht je nu een situatie herkennen waarin je dit doet, kan het handig zijn om naar jezelf te kijken hoe je dit de volgende keer anders gaat doen. 

Het kan helpen om je te realiseren dat er een verschil is tussen pleasen en gewoon vriendelijk helpen. Het stoppen met pleasen betekent niet dat je opeens niks meer voor een ander mag doen. Het gaat erom of het goed voelt en je echt die ander wilt helpen, of doe je het alleen omdat die ander dat wil. Ben je bang voor de gevolgen als je iets niet doet, of dat je dan niet aardig gevonden wordt? Dan is het waarschijnlijk pleasen in plaats van helpen. Door het verschil te herkennen, kan je vaak betere keuzes maken voor jezelf.

Iemand helpen doe je dus vanuit je eigen wil, pleasen doe je vaak uit angst. En vaak luisteren we dus niet naar wat we echt willen als we op angst gebaseerde beslissingen nemen. Als je dit wilt veranderen denken mensen vaak dat ze je als een egoïst gaan zien. Vaak zijn dit mensen die zo extreem helpend zijn naar de ander, dat ze onrustig worden en steeds meer stress ervaren. Je hoeft je dus echt geen zorgen te maken over egoïstisch zijn of lijken. De echte egoïstische mensen denken hier niet eens over na. Als je zelf weet dat je helemaal niet egoïstisch bent, zul je ook minder bang zijn dat anderen dat vinden. Wees welkom om oefeningen te doen uit IBP (Intergratieve Body Psychotherapie) die ik je kan aanbieden en zo wordt het misschien duidelijk aan welke kant je zit.

Namaste.

Kaya Workshop Intimiteit 2018

Deze workshop wordt aangeboden op zaterdag 22 december van 10:00 tot ongeveer 18:00 in Zwolle.

Het zal anders dan anders zijn, ik ga dit keer met een item werken. Het item is dit keer intimiteit, we gaan niet masseren, maar elkaar wel aanraken. Ik hoop er weer een leuke en waardevolle dag van te maken met een fijne groep aan mannen, ik denk aan een maximum van 12 mannen. We gaan diverse oefeningen maar ook wat meditatie en wat yoga doen, laat je dus verassen.

In ons dagelijks leven zijn we vaak op zoek naar snelle sex, mijn vraag is eigenlijk, slaan we niet wat over om daar volop van te genieten? Mijn doelstelling is om vandaag met 6 interessante items te gaan werken en zo eens anders naar intimiteit te kijken en vooral te beleven.

Wat is intimiteit eigenlijk en hebben we er niet altijd mee te maken?

Fysiek – Emotioneel – Mentaal – Sociaal  – Seksueel – Spiritueel

Lijkt het je leuk om er bij te zijn meld je dan aan, of vraag om meer informatie over deze workshop.
Stuur een e-mail naar info@kaya-massages.nl 

Namaste,

Andreas.

Wat is Tantra ?

Tantra ligt onder vuur in Nederland, maar de vraag blijft: “Wat is Tantra”

Vervelende berichten hebben hun effect, sensatie programma’s op TV duiken er op en schetsen deze nu een verkeerd beeld of een juist beeld? Veel mensen schrijven mooie verhalen op Facebook wat Tantra nu wel is of juist niet is. Verenigingen zijn in oprichting om het te willen beschermen. De een heeft nog maar weinig klanten, ik heb het drukker dan ooit tevoren, is dat dan een positief effect?

Kortom , ik weet het niet meer……. Ik heb besloten om bij mezelf te blijven, ik ben nu bijna 7 jaar bezig met Tantra, misschien weet ik er ook wel iets van. Ik heb een Tantra opleiding genoten en vele workshops gehad. Ik doe het nu full time en mijn coaching is vaak een vervolg op een Tantra of Awakening sessie. Daarom wil ik op bovenstaande niet of in ieder geval weinig energie meer steken.

Wat ik wel weet is dat ik vol aandacht, vertrouwen en liefdevolle aanrakingen mijn werk uitvoer. Ik heb waardevolle sessies gegeven, ik heb vele mensen kunnen helpen en weer terug kunnen brengen bij hun eigen innerlijke zelf. Ik heb mensen zelf hun ontwikkeling laten beleven, zichzelf weer omarmen, besef gegeven dat groei bij hun zelf zit en hebben meer vrijheid gekregen in hun seksualiteit. Is dit dan Tantra?

Ik geef een nieuwe klant nooit direct een Tantra, maar start met een Awakening, daarna beslissen we samen wanneer er een Tantra sessie volgt. Ja, ik werk met vrouwen en mannen en geef ik Tantra alleen aan mannen, is dat dan zo anders?

Misschien is er geen antwoord te vinden op de vraag “ Wat is Tantra”

Andreas.

Intimiteit en seksualiteit.

Graag leg ik nog eens het verschil uit hoe ik intimiteit en seksualiteit zie in mijn praktijk. Soms lijkt het dat het niet altijd duidelijk is. Mijn gevoel zegt dat vele mannen denken dat intimiteit en seksualiteit hetzelfde is. Dan kan het zo zijn dat we deze termen door elkaar gebruiken en er zo verkeerde verwachtingen ontstaan! 

Intimiteit is een gevoel van verbondenheid met een ander. In het contact met die ander, voel je je helemaal op je gemak, misschien wel je authentieke zelf. Hoe meer intimiteit je ervaart, hoe gelukkiger en liefdevoller je je kunt voelen. Deze connectie of verbondenheid ervaren we op verschillende manieren. Natuurlijk zijn er verschillende vormen van intimiteit, in de inleiding gaf ik al aan dat er verschil bestaat. 

Als eerste vind ik dat intimiteit overkoepelende vorm is van verbondenheid. Zowel met jezelf als met een ander. Ten tweede, het is goed om te weten dat er verschillende vormen van intimiteit voorkomen. Niet alleen omvat elke vorm karakteristieke kennis, maar vereist ook specifieke vaardigheden.

In mijn praktijk werk ik met de onderstaande 6 vormen van intimiteit. Hierbij is de één niet belangrijker dan de ander. Ze zijn allemaal meer of in mindere mate aanwezig. De mate van belangrijkheid verschilt echter van persoon tot persoon. 

Ik noem ik de verschillende vormen. Emotioneel – Mentaal – Sociaal – Fysiek – Seksueel – Spiritueel. Met deze manier van denken zal je seksualiteit deel uit maken van intimiteit. Hieruit volgt dat intimiteit dus veel meer inhoudt dan alleen maar denken dat het seksualiteit is. Het is jammer te ontdekken dat we deze nuances van intimiteit kwijt zijn geraakt in de geschiedenis van de ontwikkeling van de man. Juist deze lagen maakt intimiteit in een relatie zo rijk, bijzonder en verdiepend en waardevol.

Seksuele intimiteit, ik maak even een stapje opzij!Google op het zoekwoord seks en binnen een aantal seconden krijg je miljoenen links. Dat geeft al de grootte van dit thema aan. Met deze hoeveelheid aan informatie verwacht je geen seksuele onvrede meer, toch?

De werkelijkheid ziet er anders uit, en is afgelopen jaren alleen maar aan het veranderen in krampachtigheid. Seks in marketing, je ziet het overal en verkoopt nog steeds als de beste, maar in een relatie praten we er des te minder over. Seks hoort bij een relatie, toch investeren weinig koppels in een verdieping van hun seksleven. We geloven liever dat fijne seks vooral vanzelf ontstaat of we durven ons bijvoorbeeld niet kwetsbaar op te stellen om die verdieping te krijgen. Of het lukt alsmaar niet om uit het hoofd en in je lijf te gaan en je over te geven aan je partner. Kortom, intimiteit bestaat uit vele nuances en de diverse vormen verdienen allemaal aandacht in je relatie en je dagelijks leven. Wees welkom voor een fijne Kaya Relaxation, Awakening of Tantra massage om hier uiting aan te geven. 

Je voelt je niet meer fijn in je relatie? 

Dan is de vraag natuurlijk gelijk, maar hoe hoe zou je het dan willen? Toen je aan deze relatie begon wilde je het beste van jezelf laten zien, alles was mooi en het voelde dat je de ware had gevonden, immers je bent de relatie aangegaan. Het koste je geen moeite om de relatie in stand te houden. 

Zoals in elke relatie begon je na jaren langzaam de minder mooie kanten te zien van je partner, en hij andersom in jou natuurlijk. Deze minder mooie kanten kunnen gekoppeld zijn aan oude ervaringen met emoties die destijds niet goed zijn verwerkt, bij jezelf of bij je partner. Dit kan in je relatie met je vader zijn of misschien wel een trauma opgelopen in je jeugd. Door deze ervaringen of herinneringen wordt je nu steeds meer getriggerd, dit gaat zich meer en meer uiten in verbale of non-verbale gedrag of zelfs zo erg dat je uit je slof schiet!!  Op deze reactie en houding van je partner zit je niet te wachten, maar zo lang je deze situaties niet herkend, zal je ongetwijfeld vaker getriggerd worden.

Dan ben je ineens die man die zich realiseert dat hij ouder wordt. Het lukt je niet om op emotioneel niveau te praten met je partner. Je kunt/durft/wilt niet! 

Jij of je partner hadden dit wel door, maar ach, de relatie ging toch goed waarom dan hierover praten. Als dit dan vervolgens jaren kabbelt wordt de drempel alleen maar groter om je diepste emoties te delen. Kleine pijntjes worden groter, en negatieve emoties beginnen de kop op te steken. 

De mooie start van je relatie is anders geworden, je voelt het, je merkt het, je beleefd het……….

Een stap die je kunt maken is er eens alleen op uit te trekken, een lang weekend alleen zijn. Je haalt zowel de “trigger” van je negatieve als je positieve ervaring weg. Je hoeft je daardoor niet meer te storen aan wat vervelend is, en je merkt of je het positieve aan hem gaat missen. Zoals je hebt geleerd is het heel moeilijk om helder na te denken als je boos bent. Maar wanneer die emotie is gezakt, en je objectief naar je woede kan kijken, dan zal je opmerken dat je eigenlijk boos bent om niks.

De tweede stap is om een partner sessie of partner massage te doen met coaching bij mij. De sessie bestaat uit wat jullie beide nodig hebben op dit moment, veiligheid en vertrouwen is de basis waar ik aan ga werken en jullie wensen worden erin verwerkt. Het kan zijn door diverse oefeningen te doen, elkaar anders aanraken, anders naar elkaar te kijken, anders intimiteit te beleven met elkaar zijn maar enkele voorbeelden. 

Alles is bespreekbaar wat op dit moment nodig is om de relatie weer mooi te maken, en misschien wel zoals het ooit gestart was……..

Weet je niet hoe je dit moet aanpakken, neem dan contact met mij op en we overleggen eerst of het zin heeft om een sessie aan te gaan.