Aanraken…oftewel huidhonger.

Door aanraken weer in balans. 
Back in balance by touching.
————————————————–
Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. Het is in deze “niet aanraaktijd” dus een groot gemis, we hebben het dan over huidhonger. Het lichaam verlangt ernaar om zacht of stevig maar in ieder geval liefdevol aangeraakt te worden. Omarmt te worden en volledig in overgave te komen, hiermee wordt huidhonger gestild. 
In de nieuwe wereld die voor ons ligt, nog steeds vol stress en meer afstandelijkheid hoop ik op een grote behoefte aan “gediplomeerde aanrakers” Deze zullen zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit de juiste intentie deze liefdevolle massages aanbieden en de huidhonger stillen.

Mijn Kaya massages hebben ook als doel je lichamelijk en geestelijk te laten ontspannen. Het kan zijn dat je ook weer vertrouwen in aanraken en nabijheid van andere mensen moet krijgen.

Het gaat dus, zoals altijd in mijn werk, om veiligheid en vertrouwen. Hierdoor kan de mooie lichaamsenergie weer vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam, geest en ziel, wat een relaxte en helende werking met zich meebrengt. In een oase van rust van top tot teen aangeraakt worden

Zelfdoding – Suicide

Geen eenvoudig onderwerp dit keer. Afgelopen tijd wordt hier veel aandacht aan besteed, de cijfers vertellen dat er momenteel steeds meer gevallen zijn van zelfdoding, oftewel suïcide.

Weten we eigenlijk genoeg van de situatie van die ander. Soms is het best moeilijk om de hulpvraag achter suïcidaal gedrag te herkennen. Suïcide is eigenlijk een ziekte en daardoor een uiting van lijden. Een suïcidaal persoon zoekt naar een manier om zijn pijn niet meer te voelen. Depressie, schizofrenie en zware burn-outs kunnen ook suïcidale neigingen veroorzaken. Suïcide kan ook erfelijk zijn.

Vaak lijkt het voor iemand de enige uitweg om uit een onleefbare wereld te stappen. Dit gedrag kan aangeleerd zijn, om maar niet te voelen. Het lijkt dat suïcide de drempel verlaagt om zo al je problemen op te lossen. Onderzoeken zeggen dat naar schatting driekwart van de suïcideplegers geen doodswens heeft, maar niet langer de pijn wil voelen. 

Toch heeft een groot deel van de mensen die door zelfdoding om het leven kwam, al eerder een poging gedaan. Iemand die dus meerdere pogingen heeft ondernomen, is vaak makkelijker in de volgende pogingen, helaas dus met succes.

Het blijkt ook dat de meeste mensen het toch vooraf bekend maken. Feit is dat men er dus best over wil praten maar vaak niet durft, uit onbegrip of bang voor welk oordeel dan ook. Door de doodswens ter sprake te brengen, hoopt hij/zij dat iemand aan de bel trekt. Het bespreken van suïcidaal gedrag is dus cruciaal.

Een suïcidaal persoon maakt vooraf een proces door van gedachte naar daad. Als er dan een moment komt van onbegrip en weer vast lopen, wordt er weer een poging gedaan. Dit suïcidale gedrag zorgt elke keer voor een drempelverlaging naar de volgende stap.

Kijk eens verder in je eigen vrienden / kennissen of familie omgeving naar deze signalen. Ik heb logisch altijd een luisterend oor, samen kijken we of de kern te vinden is. Achter mij staan meer professionele hulpverleners mocht dat nodig zijn voor verdere stappen. 

Jezelf zijn.

Steeds maar weer die onrust die op komt zetten, niet kunnen concentreren, nergens zin in hebben, alles waar je aan begint is maar voor even leuk.
Steeds maar van links naar rechts rennen en uiteindelijk nog niet tevreden zijn of het gevoel hebben niets gepresteerd te hebben.
Steeds maar die spanning en onrust voelen in je lichaam, of voel je het niet in je lichaam maar zit het in je hoofd?
Steeds de gedachten die met je op de loop gaan, ik wil zoveel, of is het misschien ik moet zoveel?

Kortom, ik schets hiermee een beeld die denk ik voor vele mannen herkenbaar is.
Komt het het door de huidige snelle tijd, en door de druk die je denkt dat de maatschappij op je legt.
Komt het doordat je de oorzaak van je spanning en onrust niet begrijpt, waarom komt het steeds terug?
Komt het omdat je misschien wel iemand anders wilt zijn, of vind je mannen interessant?

Kortom, tijd om er eens aandacht aan te besteden, ik nodig je uit om eens te komen praten en je hart te luchten. Dat kan al in een intake/kennismakingsgesprek waarin we samen de volgende stap afstemmen. Of je besluit na dit gesprek van 45 minuten om nu nog geen stap te maken, ook dat is prima.

Vele mannen gingen je voor en hebben de eerste stap wel gezet, dat deden ze door het sturen van een e-mail naar info@kaya-massages.nl
Tot slot, ik kan vele mogelijkheden bieden met combinaties van coaching en/of aanrakingen, stress ontladen oefeningen en/of verschillende massages. Alles aangepast aan jou wensen.

Natuurlijk weet ik ook mijn grenzen en zal je advies geven en eventueel doorverwijzen naar iemand in mijn netwerk als de casus te specifiek is.

Www.kaya-massages.nl