Erectiestoornis

Erectiestoornis betekent dat je bij seksueel verkeer met je partner of bij masturbatie onvoldoende of geen goede erectie kunt krijgen of behouden om seks te hebben. Dit kan vanaf 40 jarige leeftijd al ontstaan en kan toenemen met de leeftijd. De erectie wordt dan minder stevig en kan minder lang aanhouden. Dit kan leiden tot hindering bij het seksueel verkeer, omdat penetratie niet goed meer lukt.

Erectieproblemen kunnen de eerste tekenen zijn van hartaandoeningen. Het is belangrijk om dit serieus te laten onderzoeken. Vroegtijdige behandeling van deze problemen kunnen op korte termijn een hartinfarct voorkomen. Overgewicht, laag testosteron, suikerziekte (Diabetes Mellitus) of sommige medicijnen kunnen ook een negatieve invloed op de erecties hebben. Erectieproblemen kunnen ook situatief zijn. Bij situatieve erectiestoornis is de mate van erectie afhankelijk van de situatie waarin de man zich bevindt als hij een erectie krijgt. De erectie kan bijvoorbeeld bij masturbatie wel goed zijn, maar met een partner niet. We zien dit wel eens bij een nieuwe relatie. Dan kan spanning, prestatiedrang of faalangst een rol spelen.

Bij een erectiestoornis merkt de man dat de erectie niet volledig is. De penis is dan niet meer volledig stijf, soms maar half stijf of alleen enige zwelling. Vaak is de duur van de erectie korter dan gewenst om seks te hebben. Bij een lichamelijke oorzaak van een erectiestoornis zijn de nachtelijke- of de ochtenderecties minder of geheel afwezig.

Het probleem of terughoudend gedrag is dat mannen hier niet open over durven te zijn. Dat vindt men lastig of ongemakkelijk. Ik ben er heel open in, voel geen weerstand om een afspraak te maken als je er eens over wil hebben. De weg naar een Tantra massage is een hele goede mogelijkheid die ik kan bieden.

Deze stappen neem je 👇🏻👇🏻👇🏻

Kaya Awakening massage

Kaya Tantra massage

Kaya massage/coaching sessie

Kaya seksualiteit coaching

Geef een reactie