Gronden of aarden

Gronden of aarden betekent bewust zijn van je energie, waardoor jouw lichaamsbewustzijn toeneemt. Het zet je letterlijk en figuurlijk stevig met beide benen op de grond; het geeft je een gevoel van veiligheid, stabiliteit, rust, vertrouwen en levenskracht. Vooral als je een persoon bent die “ in zijn hoofd leeft” zal je dit bewust beleven. Het haalt je in het hier en nu en stimuleert bewust-zijn en aandachtig leven. Het kan je misschien beschermen tegen negatieve energie en helpt je los te laten wat je niet meer nodig hebt. Een geaard persoon reageert vaak rustiger op externe prikkels en is alerter in onverwachte situaties.

Er zijn natuurlijk zoveel oefeningen te bedenken om te gronden. Wat als eerste belangrijk is dat je bewust bent hoe je op de grond staat. Ga eens met blote voeten staan en maak bewust contact met de vloer en laat je gedachte erheen gaan. Als je wordt afgeleid door andere gedachten ga je weer met je aandacht naar je adem en daarna weer naar je voeten. Als je deze oefening vaker doet zul je merken dat het steeds makkelijker gaat. Ook merk je dat je minder snel uit balans wordt gehaald door de dingen die om je heen gebeuren.

Een Kaya massage kan je natuurlijk ook verder helpen om te gronden en ik kan je nog vele andere oefeningen en tips geven om te aarden.

Wees welkom.

Geef een antwoord