Huidhonger

De term huidhonger is ontstaan bij gebrek aan of verlangen naar huidcontact. Als je een relatie hebt en zit je in een relationele ruzie, dan is het laatste waar je behoefte aan hebt is aangeraakt te worden. Huidcontact kan ook dan heftige emoties oproepen. Als je verkikkerd op iemand bent, dan is alles wat je wilt is aanraakt worden door die persoon. De kracht van de aanraking is dan intens. Je wilt niets liever dan die ander aanraken, voelen en dichtbij je hebben.

Ook zijn er veel mensen die aanrakingen vaak eng vinden. Aanraken kan intiem zijn en intimiteit is alleen toegestaan volgens bepaalde codes. Zo zijn er ongeschreven afspraken over welke aanrakingen bij welke gelegenheden gepast zijn: het zijn de omgangsvormen die we allemaal kennen. De meeste mensen voelen intuïtief aan hoe dat lichaamscontact ‘hoort’ te voelen. Zo kennen we de groetende handdruk, een speels kieteltje, een vriendschappelijk klopje, een koesterende knuffel, een bestraffende tik, een helende handoplegging, een verleidende kus of een ondersteunende omhelzing. Al die aanrakingen hebben een algemeen aanvaarde duur of intensiteit. Zodra daarvan wordt afgeweken (te klef, te veel, te heftig of te lang) dan krijgen we er een ander gevoel bij.

Er zijn gelukkig ook omgangsvormen ontwikkeld waarbij de afspraak is dat we ons daar zonder risico volledig aan kunnen overgeven. Zo is een Kaya Awakening of Tantra massage een vrij intieme aanraking, maar de intuïtie van een goede masseur zorgt ervoor dat we hem met een gerust hart aan onze huid en lichaam kunnen laten zitten, zonder dat dit tot opgedrongen situaties of verkrampte spieren door schaamte zal leiden. Je kunt en mag gewoon jezelf zijn in alles wat er is. Wees welkom www.kaya-massages.nl

Geef een antwoord