Je voelt je niet meer fijn in je relatie?


Dan is de vraag natuurlijk gelijk, maar hoe hoe zou je het dan willen? Toen je aan deze relatie begon wilde je het beste van jezelf laten zien, alles was mooi en het voelde dat je de ware had gevonden, immers je bent de relatie aangegaan. Het koste je geen moeite om de relatie in stand te houden. 

Zoals in elke relatie begon je na jaren de minder mooie kanten te zien van je partner, en hij andersom in jou natuurlijk. Deze minder mooie kanten kunnen gekoppeld zijn aan oude ervaringen met emoties die destijds niet goed zijn verwerkt, bij jezelf of bij je partner. Dit kan in je relatie met je vader zijn of misschien dat je ingrijpende situaties hebt meegemaakt in je jeugd. Door deze ervaringen of herinneringen voel je steeds meer een trigger. Deze gaat zich meer en meer uiten in verbale of non-verbale gedrag of zelfs zo erg dat je uit je slof schiet. Op deze reactie en houding zit je partner niet te wachten, zo lang je deze situaties niet herkend, zal je ongetwijfeld vaker deze trigger voelen.

Dan ben je ineens die man die zich realiseert dat hij ouder wordt. Het lukt je niet om op emotioneel niveau te praten met je partner. Je kunt/durft/wilt niet.

Jullie hadden dit wel door, maar ach, de relatie ging toch redelijk goed? Waarom dan hierover praten? 

Als dit dan vervolgens jaren kabbelt wordt de drempel alleen maar groter om je diepste emoties te delen. Kleine pijntjes worden groter, en negatieve emoties en angsten beginnen de kop op te steken. 

De mooie start van je relatie is anders geworden, je voelt het, je merkt het, je beleefd het……….

Een eerste stap die je kunt maken is er eens alleen op uit te trekken, een lang weekend alleen met jezelf zijn. Je haalt zowel de “trigger” van je negatieve ervaring weg. Je hoeft je daardoor niet meer te storen aan wat vervelend is. Misschien merk je dat je het positieve aan hem gaat missen. Zoals je hebt ervaren is het heel moeilijk om helder na te denken als je boos bent. Maar wanneer die emotie zijn gezakt, en je objectief naar je boosheid kan kijken, dan zal je opmerken dat je eigenlijk boos bent om niks.

De tweede stap is de mogelijkheid die ik jullie kan bieden. Een Kaya relatie coaching of massage sessie. De sessie bestaat uit wat jullie beide nodig hebben op dit moment, veiligheid en vertrouwen en openheid is de basis waar ik aan ga werken en jullie. De (issues) en triggers worden erin verwerkt. Het kan zijn door gesprekken, oefeningen of elkaar anders aanraken. Zo ontstaat er begrip voor elkaar en kun je intimiteit weer anders beleven. De relatie is weer fijn.

Neem gerust contact met mij als je vragen hebt. Voel je welkom, Andreas

Geef een antwoord