Je voelt je niet meer fijn in je relatie? 

Dan is de vraag natuurlijk gelijk, maar hoe hoe zou je het dan willen? Toen je aan deze relatie begon wilde je het beste van jezelf laten zien, alles was mooi en het voelde dat je de ware had gevonden, immers je bent de relatie aangegaan. Het koste je geen moeite om de relatie in stand te houden. 

Zoals in elke relatie begon je na jaren langzaam de minder mooie kanten te zien van je partner, en hij andersom in jou natuurlijk. Deze minder mooie kanten kunnen gekoppeld zijn aan oude ervaringen met emoties die destijds niet goed zijn verwerkt, bij jezelf of bij je partner. Dit kan in je relatie met je vader zijn of misschien wel een trauma opgelopen in je jeugd. Door deze ervaringen of herinneringen wordt je nu steeds meer getriggerd, dit gaat zich meer en meer uiten in verbale of non-verbale gedrag of zelfs zo erg dat je uit je slof schiet!!  Op deze reactie en houding van je partner zit je niet te wachten, maar zo lang je deze situaties niet herkend, zal je ongetwijfeld vaker getriggerd worden.

Dan ben je ineens die man die zich realiseert dat hij ouder wordt. Het lukt je niet om op emotioneel niveau te praten met je partner. Je kunt/durft/wilt niet! 

Jij of je partner hadden dit wel door, maar ach, de relatie ging toch goed waarom dan hierover praten. Als dit dan vervolgens jaren kabbelt wordt de drempel alleen maar groter om je diepste emoties te delen. Kleine pijntjes worden groter, en negatieve emoties beginnen de kop op te steken. 

De mooie start van je relatie is anders geworden, je voelt het, je merkt het, je beleefd het……….

Een stap die je kunt maken is er eens alleen op uit te trekken, een lang weekend alleen zijn. Je haalt zowel de “trigger” van je negatieve als je positieve ervaring weg. Je hoeft je daardoor niet meer te storen aan wat vervelend is, en je merkt of je het positieve aan hem gaat missen. Zoals je hebt geleerd is het heel moeilijk om helder na te denken als je boos bent. Maar wanneer die emotie is gezakt, en je objectief naar je woede kan kijken, dan zal je opmerken dat je eigenlijk boos bent om niks.

De tweede stap is om een partner sessie of partner massage te doen met coaching bij mij. De sessie bestaat uit wat jullie beide nodig hebben op dit moment, veiligheid en vertrouwen is de basis waar ik aan ga werken en jullie wensen worden erin verwerkt. Het kan zijn door diverse oefeningen te doen, elkaar anders aanraken, anders naar elkaar te kijken, anders intimiteit te beleven met elkaar zijn maar enkele voorbeelden. 

Alles is bespreekbaar wat op dit moment nodig is om de relatie weer mooi te maken, en misschien wel zoals het ooit gestart was……..

Weet je niet hoe je dit moet aanpakken, neem dan contact met mij op en we overleggen eerst of het zin heeft om een sessie aan te gaan. 

Geef een antwoord