Kaya massages zijn meer dan een massage…..

De vele theorieën over massages, het internet staat er vol mee! Mooie beloftes, alles zorgvuldig uitgelegd, je hoeft er niets voor te doen, alleen maar liggen.
Het werkt volgens mij anders!
Zonder ook maar iemand tekort te doen over zijn werk, denk ik dat er wat meer nodig is om in je overgave te komen, het kunnen laten gaan, loslaten….

Enkele voorbeelden die ik op internet tegenkom zijn…

Met een massage activeer je de bloedcirculatie in je body en verbetert de stofwisseling. Immers, schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd, maar er worden ook verse voedingsstoffen aangeleverd waardoor je lichaam zich sneller herstelt.
Met een massage, schijnt volgens diverse onderzoeken dat je bloed, verandert van samenstelling. Tijdens zo’n sessie worden er namelijk meer witte bloedcellen aangemaakt.
Met een massage krijgt je lichaam de kans zich te ontspannen en te herstellen van de stress. Heb je veel stress? Dan maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Dat hormoon zorgt ervoor dat je lichaam alle energie gebruikt om je stress het hoofd te bieden.
Met een massage die heel licht wordt uitgevoerd, dan blijkt ook het bekende knuffelhormoon oxytocine vrij te komen. Dit hormoon geeft je een veilig en fijn gevoel.
Met een massage komt niet alleen het knuffelhormoon vrij. Ook het zogenaamde gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt.
Met een massage bevorder je ook je slaap. Je voelt je immers veel meer ontspannen. Daardoor val je niet alleen sneller in slaap, maar je slaapt ook dieper.
Met een massage en het positieve effect ervan reikt verder dan je afweersysteem. Zo zorgt het er onder andere voor dat je spieren soepel blijven. Zeker als je stress ervaart en kampt met pijnlijke nek, rug en schouderspieren is het een goede manier om te relaxen en blokkades weg te nemen.

Natuurlijk zijn dit voorbeelden die werken en waar zijn. Toch denk ik dat bovenstaande er alleen is als men zich veilig en vertrouwd voelt bij een masseur en vervolgens in de praktijk. Dat er sfeer is, rust ontstaat en er eerst aandacht is voor jou als persoon en daarna voor je lichaam en ik zo kan ervaren wat er wel en niet is. Een massage is dus veel meer dan mooie theorieën.

Kom het ervaren, beleven en vooral omarmen.
Andreas.

Geef een antwoord