Kaya Tantra Massage

Een Kaya Tantra massage is de westerse vorm van Tantra. Mijn voorkeur is als je geen ervaring met Tantra of massages hebt om eerst mijn Kaya Awakening massage te ervaren. Hier leg ik de verbinding al naar Tantra en laat je er kennis mee maken. Mijn Kaya Tantra massage kan de eerste keer te intens of te overweldigend zijn is mijn jarenlange ervaring.  Ik wil je zo de langzame opbouw van mijn werk laten beleven. 

We starten de sessie met een intake en uitleg en je kunt aangeven wat je wensen zijn maar vooral ook je grenzen. Daarna starten we in sarong een ademhaling ritueel om alvast wat in de overgave te komen. Als je zover bent wordt de sarong ritueel afgedaan en nodig ik je uit op de futon. Ik ga dan verder met het ritueel en deze gaat langzaam over in een massage. Ik gebruik warme kokosnoot olie. Ik werk vanuit een holistische visie wat voor mij betekent dit dat het lichaam als één geheel beschouwd wordt en ik raak je dus van top tot teen aan. Mijn aanraking kan je seksuele energie activeren en ik zal dus met deze vitale energie gaan werken. Mijn handen zullen met je lichaam communiceren en daardoor mag je deze seksuele energie intens beleven.

Maar Tantra is veel meer…..

Kaya Tantra massage

Tantra is een weg om naar jezelf te kijken en je eigen waarheid te erkennen en het durven er contact mee te maken. Tantra is een levensles en zegt: je mag gewoon jezelf zijn! De maatschappij stopt je in een hokje van homo, hetero, biseksueel, gebonden en/of getrouwd of welk hokje dan ook, Tantra kijkt hier niet naar. Het vraagt alleen bereidheid om naar jezelf te kijken, je onrust en beperkingen te begrijpen en stap voor stap uit je comfort zone te gaan. Zo ontstaat er ruimte voor ontwikkeling en groei.

Tantra nodigt je uit om seksuele energie los te laten en het niet krampachtig vast te willen houden. Je mag deze seksuele energie onderzoeken, voelen, ontmoeten, herkennen en omarmen. Voor het nieuwsgierig onderzoeken en voelen van je eigen seksuele energie hoef je geen seks te hebben, net zoals je woede kunt voelen en onderzoeken zonder destructief te zijn. Normale seksuele handelingen die worden uitgevoerd met als doel om alleen maar te ontladen geven vaak geen voldoening. Je behoefte om jezelf over te geven aan genot en eenheid kan nooit worden bevredigd door seksuele handelingen zoals de meeste mannen dit kennen. Je fysieke en emotionele gezondheid is afhankelijk van de mogelijkheid om een orgasme te ervaren. Er is een groot verschil tussen ontladen (ejaculeren) van energie via de geslachtsorganen, en een orgasme.

De mooie weg van Tantra biedt verschillende rituelen voor dit zelfonderzoek naar je eigen seksualiteit en emoties en benadrukt dat alles in jezelf te vinden is. Het helpt je de aandacht naar binnen te richten om balans in jezelf te vinden en daardoor met empathie een ander beter te leren kennen. Dit maakt je los van de misvatting dat de sleutel tot persoonlijke groei bij anderen ligt.

Fysieke aanraking is daarbij een belangrijke behoefte. Voor velen van ons is aanraking eerder spannend dan ontspannend doordat we vaak met een doel of verwachting aanraken of aangeraakt zijn. Door liefdevolle, non-intentionele aanraking kunnen vastgezette emoties weer gaan stromen, kunnen weer gevoeld worden, mogen zich ontladen en losgelaten worden. Een veilige ruimte en een liefdevolle omgeving zijn belangrijke voorwaarden om diepe intimiteit met jezelf te kunnen ervaren. Intiem zijn met jezelf betekent dicht bij jouw eigen gevoelens zijn kunnen ontspannen en overgave kunnen ervaren.
 Dit is ware essentie en brengt je terug naar je eigen ik !

Afspraak maken