Kaya TRE™

TRE™ staat voor Tension and Trauma Releasing Exercises als je dit vertaald is het : trauma en spanningsreducerende oefeningen. TRE™ bestaat uit een aantal simpele oefeningen en is een zelfhulpmethode om je dagelijkse spanningen en stress in je lichaam weer los te laten. Het brengt je lichaam weer terug naar innerlijke rust en kalmte.

Vaak staan we er niet bij stil, maar ons lichaam is het grootste gedeelte van de dag in opperste staat van alertheid. Voortkomend uit de drang om te overleven. Die grote alertheid begint al bij kleine dingen zoals; uitkijken waar je loopt of fietst. Een rij voor de kassa, je ongemakkelijk voelen in groepen of te laat komen zijn enkele voorbeelden. Maar ook bij grotere confrontaties zoals ruzies, geweld of levensbedreigende situaties en bij natuurrampen bouwen we deze stress en spanning op. Dan is het ontladen van deze stress en spanning of mogelijk een trauma zeer effectief voor ons lichaam. Alleen doen we dit ontladen vaak niet meer omdat wij het een teken van zwakte vinden.

TRE Introductie en duidelijke uitleg vooraf.

Enkele andere voordelen van TRE™ zijn, dat het een zelfhulpmethode is. Je hoeft niet te praten over je probleem, trauma of emotie. Dus geen herbeleving van eventuele traumatische gebeurtenissen. Na een korte begeleiding kun je het thuis of waar dan ook zelf toepassen en iedereen kan het en veranderingen zijn al snel merkbaar.

TRE bestaat uit een aantal simpele oefeningen.

Het is bijzonder effectief voor het verwerken en oplossen van spierspanningen, (chronische) stress en onverwerkte emoties. Ook kan het lichamelijke en psychische gevolgen van traumatische gebeurtenissen verhelpen. TRE™ helpt het lichaam om weer in een natuurlijke ontspannen houding terug te komen. De opgewekte trillingen, ook wel neurogene tremoren genoemd, beginnen diepe langdurige spanning in het lichaam los te maken.

In de vlinderpositie mag de ontlading loskomen.

TRE™, een methode van David Berceli internationaal trauma specialist, en bestaat uit 7 oefeningen waardoor je lichaam het natuurlijke herstelmechanisme weer gaat gebruiken. Zo kunnen we herstellen van deze symptomen van stress en spanning in ons lichaam. Dit kun je vervolgens zelf thuis blijven toepassen. Op dit moment zit ik in de opleiding om TRE™ provider te worden. Vanaf voorjaar 2018 ben je welkom om dit zelf te ervaren en te leren.

Klik hier voor een introductie video

< Terug