Knuffelen

Daar zijn veel mogelijkheden in, je kunt intiem knuffelen, tijdens het beleven van seksualiteit, in je relatie of bij ontmoetingen met dierbaren.

In mijn werkgebied mag je veel knuffels ontvangen er een goed gevoel aan over houden of dat het zelfs helend voor je werkt. Door mijn intenties kracht bij te zetten en het juiste lichaamscontact geef ik je energie en een oppepper. Mijn ervaring is dat het heel meetbaar is voor mij wat deze knuffel met je doet.

Dit komt in eerste instantie door het lichaamscontact. Wanneer ik je aanraak komt het stofje oxytocine vrij in je hersenen. Oxytocine is het zogenaamde ‘knuffelhormoon’ dat maakt dat mensen zich met elkaar verbonden voelen. Als baby had je er baat bij dat je moeder je regelmatig knuffelde, zo is er hechting ontstaan.

Wie je ook omhelst, jouw hersenen zullen hierop reageren, natuurlijk is het wel een verschil met welke intentie en door wie de knuffel wordt gegeven. Het mooiste is dat je een hart op hart een knuffel ontvangt, dat is dus niet alleen maar een arm op je schouder. Dit bepaalt ook hoe je deze oxytocine beleeft in je lichaam. Het is geen toeval dat we juist vanuit dit hartcentrum energie kunnen uitwisselen met anderen. Onze armen en handen zijn een verlengstuk van ons hartchakra. Door ze op de juiste manier te gebruiken bij een aanraking of omhelzing kunnen we hiermee energie geven en ontvangen. Wanneer kom jij je laten knuffelen?

Geef een reactie