Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid is open zijn. Lukt het jou om het diepst van je gevoel aan anderen te laten zien? Deel je alles met je partner? Hoe moeilijk vind je het om jezelf bloot te geven? Durf je kwetsbaar te zijn?Zomaar een paar vragen die veel opwerpen verwacht ik. Toch wordt omgang met anderen makkelijker door je kwetsbaar op te stellen.

Kwetsbaarheid is geven. Van nature delen maar weinig mannen gevoelens met anderen. Ook ik heb dat moeten leren, door de vele trainingen en workshops leerde ik dat relaties tussen mensen groeien door je kwetsbaar op te stellen. Ik ervaarde dat door het praten met anderen over mijn kwetsbare gevoelens dat er verbinding en begrip ontstond. Door iets van mijzelf te geven, ontstond er vertrouwen en veiligheid. Ik ontdekte de kracht van kwetsbaarheid.

Kwetsbaarheid is weten. Vaak worden mannen gehinderd door ons zelfbeeld, door angst om afgewezen te worden of bang om iemand te verliezen. Ik hoor ook vaak ik wil naar de sauna of naar het naaktstrand, maar ik hoop geen bekenden tegen te komen. In het buitenland waar niemand mij kent durf ik wel. Gehinderd door jezelf beeld?Kwetsbaarheid is doen. Soms zijn we bang om herinneringen van vroeger of je jeugd te delen. Als je negatief over jezelf denkt, zul je moeite hebben met jezelf te geven aan je partner. Bang om jezelf te geven, dus blijft het licht uit tijdens de seks, en gaat de badkamer op slot als je je omkleedt. Misschien herkenbaar?

Kwetsbaarheid is kwetsbaar. Zitten je gedachten je in de weg? Zijn in het verleden dingen gebeurt die je liever weg wilt stoppen? Denk je dat je door deze gedachten weg te stoppen of te verdringen dat het wel verdwijnt? Of weet je niet hoe te beginnen. Pak eens een jeugdfoto en laat die aan je partner of iemand zien die je volledig vertrouwt en waar je wel wat mee wilt delen. Probeer dan te vertellen dat je graag meer van jezelf wilt geven, en dat je dat moeilijk vindt. Geef elkaar die ruimte, misschien wil die ander ook wel wat delen, en veroordeel elkaar niet. Kwetsbaarheid heet niet voor niets kwetsbaarheid, accepteer elkaar zoals je bent!Kwetsbaarheid is tijd. Natuurlijk is het met een open gesprek niet opgelost, iets wat je misschien in jaren hebt opgebouwd laat je niet met een gesprek los. Je hebt de controle hierover en deze wil je behouden, elke stap uit je comfort zone is kwetsbaarheid. Niemand om die foto mee te delen, wees welkom. In mijn praktijk mag je geven, weten, doen en kwetsbaar zijn en je krijgt alle tijd om het te omarmen en jezelf te worden. De vaakst aangeboden sessie is een coaching/massage sessie, gemiddeld een uur coachen en een uur anders aangeraakt worden aangepast aan jou situatie.

Geef een antwoord