Tantra massage workshop

Ik bied ook de mogelijkheid om met twee personen een workshop te volgen. Het doel kan zijn om te leren masseren, maar het doel kan ook zijn om samen meer intimiteit te beleven.

In ons dagelijks leven zijn we vaak op zoek naar snelle seks, mijn vraag is eigenlijk, slaan we niet wat over om daar volop van te genieten? Mijn doelstelling is om in deze workshop met Tantra en intimiteit te werken, wat is het eigenlijk en hoe kun je het anders beleven met zonder seks te hebben. Mijn gevoel zegt dat vele mannen denken dat Tantra en/of intimiteit hetzelfde is als seks hebben met een andere man. Dan kan het zo zijn dat we deze termen door elkaar gebruiken en er zo verkeerde verwachtingen ontstaan.

Tantra is het vrij mogen zijn in je beleving van seksualiteit en ook intimiteit en is een gevoel van verbondenheid met een ander. In het contact met die ander, voel je je helemaal op je gemak, misschien wel je authentieke zelf. Het is goed om te weten dat er verschillende vormen van Tantra en intimiteit voorkomen. Niet alleen omvat elke vorm karakteristieke kennis, maar vereist ook specifieke vaardigheden. In deze workshop gaan we met onderstaande vormen van Tantra en intimiteit aan de slag. Hierbij is de één niet belangrijker dan de ander. Ze zijn allemaal meer of in mindere mate aanwezig. De mate van belangrijkheid verschilt echter van persoon tot persoon. De vormen zijn:

Fysiek – Emotioneel – Mentaal – Sociaal – Seksueel – Spiritueel

Met deze manier van denken zal je seksualiteit ook deel uit maken van intimiteit. Hieruit volgt dat intimiteit dus veel meer inhoudt dan alleen maar denken dat het seksualiteit is. Het is jammer te ontdekken dat we deze nuances van intimiteit kwijt zijn geraakt in de geschiedenis van de ontwikkeling van de man. Juist deze lagen maakt intimiteit in een relatie zo rijk, bijzonder en verdiepend en waardevol.

Seksuele intimiteit, maar wat is dat dan? Google op het zoekwoord seks en binnen een aantal seconden krijg je miljoenen links. En zoek ook eens op Tantra. Deze geven al de grootte van deze thema’s aan. Met deze hoeveelheid aan informatie verwacht je geen seksuele onvrede meer, toch? De werkelijkheid ziet er anders uit, en is afgelopen jaren alleen maar aan het veranderen in krampachtigheid. Seks in marketing, je ziet het overal en verkoopt nog steeds als de beste, maar in een relatie praten we er des te minder over. Seks hoort bij een relatie, toch investeren weinig koppels in een verdieping van hun seksleven.

Tantra kan hier ook een groot aandeel in hebben om het anders te beleven. We geloven liever dat fijne seks vooral vanzelf ontstaat of we durven ons bijvoorbeeld niet kwetsbaar op te stellen om die verdieping te krijgen. Of het lukt alsmaar niet om uit het hoofd en in je lijf te gaan en je over te geven aan je partner. Kortom, intimiteit bestaat uit vele nuances en de diverse vormen verdienen allemaal aandacht in je relatie en je dagelijks leven.