Momenteel veel in het nieuws “prostaatkanker”

Momenteel veel in het nieuws “prostaatkanker”

Vaak begint het verhaal met een te hoge PSA-waarde in het bloed. PSA is een eiwit dat van nature in de prostaat wordt gemaakt. De prostaat is een klier die alleen bij mannen voorkomt, om de plasbuis heen ligt en die een groot deel van het sperma produceert. PSA komt ook voor in een lage concentratie in het bloed en is daarin te meten. 

Hoe nu verder bij een hoge PSA- waarde? Dat betekent niet meteen dat je prostaatkanker hebt. Ook als de prostaat te groot is, en dat is heel vaak de oorzaak van plasklachten, is het PSA te hoog. Ook een ontsteking van de prostaat geeft een verhoging van het PSA. PSA is dus eigenlijk niet alleen geschikt om te bepalen of iemand prostaatkanker heeft.
Een bezoek een specialist is de volgende stap, in dit geval een uroloog: een dokter die gespecialiseerd is in urinewegen, niet alleen in de prostaat, maar ook in blaas en nieren. In Nederland is de afspraak dat de uroloog nader onderzoek doet als het PSA boven een bepaalde waarde is gestegen.

Toch kun je een aantal andere klachten met de prostaat al voorkomen of beter mee omgaan. Wees welkom ik vertel het je graag en laat het je zien in een PC training of massage.

Ik heb een ander document voor je als je geïnteresseerd bent in de prostaat, hoe en wat. En wat ik kan betekenen bij andere klachten, PC training en/of massage technieken voor de prostaat.
Stuur even een e-mail naar info@kaya-massages.nl 
en ik stuur het je toe.

Geef een antwoord