Nieuwe regels vanaf 28 april 2020

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 19 mei. Dat heeft premier Rutte gezegd op een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers.

Ook het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Het uitoefenen van contactberoepen, zoals kappers en masseurs, blijft verboden.

Helaas hoor ik regelmatig dat masseurs, die gewoon onder contactberoepen vallen, toch doorwerken en op verzoeken van klanten om toch te werken ingaan. 

Laten we geen risico nemen, de eerste strafrechtelijke boetes met een maximum van €4350,- zijn al uitgeschreven. Als de voorzitter van de Veiligheidsregio uiteindelijk besluit om een bestuurlijke dwangsom op te leggen, bedraagt deze zelfs €10.000 per overtreding.

Als iedereen zich houdt aan het verbod en de maatregelen is de crisis het snelst voorbij. Het is niet eerlijk een ondernemer die het al moeilijk heeft en twijfel heeft voor de toekomst van zijn zaak te vragen om de regels te overtreden.

Geef een antwoord