Kaya seksualiteit coaching

Wat is seksualiteit coaching? Ik ontmoet veel mannen in mijn praktijk die niet kunnen genieten van seks door allerlei performance issues. Soms door (seksuele) blokkades, issues of misschien wel met een trauma worstelen, soms zonder het zelf te beseffen.

Natuurlijk kunnen ook medische issues zoals prostaatproblemen de oorzaak zijn, hier kan ik dan geen oplossing voor bieden, natuurlijk wel een liefdevolle massage die al heel veel met je doet. Heel belangrijk als je eventueel al een operatie hebt ondergaan om weer vertrouwen te krijgen je seksualiteit en/of je lichaam.

Meestal is het zo dat veel mannen het niet eenvoudig vinden om ongeclompiceerde seks te hebben. Soms te snel of niet kunnen ejaculeren, erectie te kort durend is, dan is seksualiteit coaching misschien wat je verder helpt of er anders naar kunt kijken.

Wat hebben we meegekregen in onze jeugd hoe het moest? Ik ervaar meestal weinig of niets, toch voelen we vaak de opwinding en verlangen naar seks. De meeste mannen durven hun onwetendheid niet te uiten of schamen zich ervoor, terwijl het juist mooi en waardevol mag zijn. Het gevolg is vaak dat we deze negatieve of emotionele ervaringen vast zetten in ons lichaam. Dit zorgt ervoor dat onze mooie seksuele energie niet meer voldoende stroomt zoals we zouden willen. Met alle beperkingen die dan misschien gaan optreden.

Misschien kan zelfs je relatie onder druk komen te staan of er zijn andere verwachtingen die te veel druk op presteren leggen. Vaak ontstaan de spanningen en blokkade rondom je bekken die het stromen van je seksuele energie dan blokkeren. Een ander issue kan zijn dat je teveel in je hoofd zit of je wel mag genieten. Ik coach ook geregeld mannen die op latere leeftijd uit de kast zijn gekomen, ze zijn dan ineens vrij maar vinden het moeilijk om er dan van te kunnen genieten. Waar ik ook veel ervaring mee heb is het begeleiden van mannen die als kind of latere leeftijd seksueel ongewenste handelingen moesten doen.

Herken je jezelf in een van deze bovenstaande situaties wees dan welkom en we kunnen hier in alle rust over praten. Zo komen we er samen uit wat je nodig hebt, misschien wat ademwerk, opstellingen en IBP oefeningen of al wat specifiek bodywork op dit gebied. Vaak maak ik de combinatie van coaching met aansluitend een massage.

Lees ook de informatie eens door op de info over de prostaat.

Het is aan jou…