Trust – Vertrouwen

Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat de ene man meer vertrouwen heeft in zichzelf dan de andere. Sommigen zijn zelfbewust van hun eigen kunnen en gaan recht op hun doel af. Ze zijn tevreden over hoe ze hun werk doen en hun leven leiden. Anderen echter twijfelen over hun talenten, hun kwaliteiten en zijn voorzichtiger met zichzelf aan anderen te manifesteren. Te veel zelfvertrouwen maakt ongenaakbaar en arrogant, veelal onprettig in de omgang. Te weinig maakt onzeker waardoor je veel (spannende, nieuwe) activiteiten met buikpijn toch maar doet, of deze simpelweg niet aandurft en je dus minder uitdagingen aangaat dan je zou willen.

Het is een schrijnende misvatting van deze tijd dat zelfvertrouwen pas mogelijk is als je aan bepaalde eisen voldoet. Je moet er bijvoorbeeld op een bepaalde manier uitzien en over bepaalde eigenschappen, uitstraling beschikken anders tel je niet mee. Wanneer je “te kort schiet” moet je hier eindeloos aan schaven, maar wordt dat ook echt van je verwacht, of verwacht jij dat van jezelf.

We zijn met ons leven, ons lichaam en onze hersenen soms wel een bedrijf. Dat bedrijfje moet het beste worden, de meest mooie en perfecte in de samenleving. Want dan ben je gelukkig, dit is een misvatting. Je bent pas gelukkig als je jezelf mag zijn, ook zonder bedrijf.
Hoe bereik je dat?Misschien kan ik wat zaken helder krijgen, wees welkom

Geef een antwoord