Verbinding

Wanneer heb je echt contact met iemand en voel je een soort verbinding? Wanneer je een goed gesprek hebt? Of is het in een intiem moment? Bij je partner, een goede vriend, of misschien voel je het bij iemand die op je lijkt? Bij iemand met wie je over dezelfde onderwerpen kan praten, die dezelfde interesse heeft? Of iemand die jou steunt of die jij mag steunen? Zit het in het onderwerp? Of zit het in iets anders?

Of zit het misschien in een andere laag. Geen hoofd maar lichaam. Geen denken, maar je hart.

Ik ontmoet vaak mannen die te weinig verbinding met elkaar of anderen voelen. Partners die naast elkaar leven, verbonden door kinderen, communiceren vrijwel alleen nog over praktische zaken. Veel mannen zitten veelal in hun hoofd en kunnen moeilijk bij hun gevoel blijven of er komen.
Ik denk dat er vaak wordt vergeten is dat verbinding met een ander voelen, begint bij in verbinding komen met jezelf en met jouw gevoelens. ‘’Bij jezelf blijven’’, zeggen we dan al snel. Eerst zelf goed voelen en nadenken wat jij wilt en voelt. Verstand en gevoel op een lijn. En vanuit deze balans in verbinding komen met de ander. Verbinding voel je bij iemand bij wie je je eigen hart kan openen. In zo’n verbinding met de ander voel je ook verbinding met jezelf.

Wanneer je moeilijk bij je eigen gevoel kunt, of als je een deel van jezelf niet accepteert, dan is het moeilijk een ander totaal toe te laten. Je gevoelens die je niet wilt of kunt voelen zitten dan als een sluier of een muur om je hart. Jij voelt je niet heel en niet voldoende in verbinding met jezelf.

Om verbinding te voelen moet je eerst contact hebben met jezelf, met jouw eigen wezen. Wie ben je, wat vind je leuk en waar ga je van stralen. Verbinding gaat ook om contact voelen met je lichaam, voel jij je thuis in je eigen lichaam. Voel jij je armen, benen, voeten, voel jij nu hoe je voeten contact maken met de grond, mag ieder onderdeel van je lichaam er zijn. Voel je ook verbinding met de ruimte om je lichaam. De aarde, de natuur, de lucht, de ruimte om je heen?

Het voelen van verbinding, dan is het nodig dat je verstand de controle loslaat en jij je gevoel en intuïtie serieus neemt. Dus uit je hoofd, en meer in je lichaam. En voelen wat er nu is. Hoe gaat het nu met je?
Wanneer je ‘je verbonden voelt’ met een ander word je geraakt en stroomt er iets. Bijvoorbeeld gevoelens zoals liefde of plezier. Je werkelijk verbonden voelen is dus meer iets van het voelen, niet zozeer denken of praten.

Wees welkom als je dit herkend.
www.kaya-massages.nl
(Bron: magazine op internet, aangepast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *