Kaya Knuffel massage

Elke nieuwe klant krijgt eerst een kort intake gesprek, en tekent een verklaring over de gemaakte afspraken. Ik ontvang alleen mannen.

Het zal je niet zijn ontgaan dat er steeds meer knuffel coaches zijn. We zijn allemaal druk met van alles, we moeten ook van alles. En daarbij maken veel mannen zich zorgen en gaan voorbij aan hun werkelijke behoeften. De corona periode heeft daarbij ook niet erg aan bijgedragen, we zijn meer losgekoppeld van elkaar. We communiceren minder, we raken elkaar minder aan en we omhelzen elkaar niet meer zoals vroeger. De meest essentiële is wel de aanraking, zonder ons te beseffen of toe te geven missen we dit wel heel erg. Huidhonger? Wel eens van gehoord?

Wanneer je wordt aangeraakt door middel van knuffelen zet dat processen in werking die niet alleen voor welbehagen zorgen, maar ook je veilig voelen, gewaardeerd voelen. Een knuffel massage is een manier om los te komen van de situatie waarin jij het gevoel hebt vast gezet, want ineens krijg je volop aandacht. Dit verlangen naar aanraking noemen we ‘huidhonger’.

Huidhonger krijg je bij gebrek aan of verlangen naar huidcontact. Aanraken is een levensbehoefte en even basaal als eten en drinken. Verscheidene onderzoeken hebben aangetoond dat de meeste mensen die als baby of kleuter niet voldoende door hun ouders werden geknuffeld, gestreeld en gekust later een slechtere lichamelijke weerstand hebben. Dat komt omdat je minder antistoffen aanmaakt als je niet genoeg wordt aangeraakt. Het is zelfs zo dat zieke mensen er veel baat bij kunnen hebben wanneer zij meer worden aangeraakt. Onderzoeken toonden aan dat mensen sneller herstelden van zware inspanning wanneer zij lichaamscontact hadden. De oppervlakte van je huid heeft een enorm aantal zintuiglijke receptoren die hitte, kou, aanraking en pijn registreren. Huidcontact stimuleert de zenuwuiteinden, die op hun beurt signalen zenden naar de hersenen en daar wordt vervolgens van alles in gang gezet.

Zoals het aanmaken van endorfine bijvoorbeeld (het gelukshormoon). Door die endorfine ga je je prettig voelen. Maar endorfine zet ook genezende processen in werking. Het hormoon stimuleert bijvoorbeeld het immuunsysteem, de spijsvertering en de stofwisseling. Het bevordert de doorbloeding en het zorgt voor een diepere ademhaling. Het bloed neemt meer zuurstof op en de spieren ontspannen zich. Een tekort aan endorfine kan een depressie in de hand werken en de genezingsprocessen in het lichaam in de weg staan. Zo’n tekort zou prima aangevuld kunnen worden door een extra dosis aanraking.

De knuffel massage duurt 60 minuten. Je wordt  liefdevol aangeraakt en je mag even alles vergeten en/of loslaten. Je gaat weer voelen dat je mag zijn, gehoord en geliefd wordt wat een weldaad voor lichaam en geest is. Maak eens een afspraak voor een knuffel massage op het futon matras. Of wil je gelijk een Kaya Awakening van 90 minuten of Kenninsmakings massage ook 90 minuten voor eenmalig € 70,- op de massage tafel? Lees dan verder.

Volgende pagina >